Schiffer: Több nyilvánosságot a bírósági eljárásoknak!

2015. március 23. 11:27

A nyilvánosság által biztosított kontroll és az ügyek elhúzásának megakadályozása – ezekre van a legnagyobb szükség az eljárásjogban az LMP társelnöke szerint.

2015. március 23. 11:27

 Schiffer András azután nyilatkozott a köztévének, hogy ötpárti egyeztetésre került sor a megújuló perrendtartási szabályok kapcsán. A frakcióvezető véleménye szerint az egyeztetés helyett megfelelőbb kifejezés a tájékoztatás, de – mint azt elmondta – kritikai észrevételeik ismertetésére is lehetőséget kaptak. 

Schiffer ügyvédként szerzett tapasztalataira is alapozva kijelentette, szükség van olyan előírásokra, melyek megakadályozzák a bírósági eljárások elhúzását, ugyanakkor azt is lehetővé kell tenni, hogy a feleket az eljáró bíró tájékoztassa, ügyük éppen hol tart. Egyetértett azzal, hogy fontos a közérthető fogalmazás, de még nagyobb jelentőséget tulajdonít a nyilvánosság szerepének, különösen a korrupciós ügyekben. 

Úgy véli, a gyakran – például 2006 őszén is – visszaélésszerűen, megelőlegezett büntetésként alkalmazott előzetes letartóztatás szabályainak rendezése több évtizede görgetett adósság.

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik