Schiffer: Több nyilvánosságot a bírósági eljárásoknak!

2015. március 23. 11:27

A nyilvánosság által biztosított kontroll és az ügyek elhúzásának megakadályozása – ezekre van a legnagyobb szükség az eljárásjogban az LMP társelnöke szerint.

2015. március 23. 11:27

 Schiffer András azután nyilatkozott a köztévének, hogy ötpárti egyeztetésre került sor a megújuló perrendtartási szabályok kapcsán. A frakcióvezető véleménye szerint az egyeztetés helyett megfelelőbb kifejezés a tájékoztatás, de – mint azt elmondta – kritikai észrevételeik ismertetésére is lehetőséget kaptak. 

Schiffer ügyvédként szerzett tapasztalataira is alapozva kijelentette, szükség van olyan előírásokra, melyek megakadályozzák a bírósági eljárások elhúzását, ugyanakkor azt is lehetővé kell tenni, hogy a feleket az eljáró bíró tájékoztassa, ügyük éppen hol tart. Egyetértett azzal, hogy fontos a közérthető fogalmazás, de még nagyobb jelentőséget tulajdonít a nyilvánosság szerepének, különösen a korrupciós ügyekben. 

Úgy véli, a gyakran – például 2006 őszén is – visszaélésszerűen, megelőlegezett büntetésként alkalmazott előzetes letartóztatás szabályainak rendezése több évtizede görgetett adósság.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bini
2016. április 13. 03:45
Sifi a korrupciós kényszerképzetes mániájába fog beleörülni. Multkor már azt nyílatkozta, hogy az LMP a korrupciós ügyek felszinrehozatalával lett ismert. Az már máskérdés, hogy a hablatyoláson sejtéseken túl nem sokat tettek, mivel nem léptek a tettek mezejére teszem azt névszerinti feljelentés dokumentumok alapján, mert akkor már számonkérhetök lennének, ha valótlanúl vádoltak valakit, vagy valakiket. Pletyka szinten meg jól elvannak, csak politikai kompetenciájukon esik csorba.
Tintamin
2015. március 23. 16:52
Bazmeg, nem hiszem el, hogy ezzel a témával kapcsolatban agyilag idáig sikerült eljutni. Congrats.
áfonya
2015. március 23. 16:20
Hol a szabad szólási jog ,ballibsiéknél ne keressük .
Potymog
2015. március 23. 16:10
"büntetésként alkalmazott előzetes letartóztatás szabályainak rendezése több évtizede görgetett adósság" Nem elég könnyű már most is lelépni a gyanús elemeknek? Épp mostani hír: "a Blikk, amely Tarsoly szomszédaitól azt tudta meg, hogy néhány napja éjszaka több teherautó érkezett az üzletember budai villájához, amiket telepakoltak, majd távoztak..... Tarsoly korábban csődöt jelentett a Quaestor százmilliárdos nagyságrendű hiánya miatt. Eljárás egyelőre nem indult ellene és a vagyonát sem zárolták" http://mandiner.hu/cikk/20150323_blikk_lelepett_a_quaestor_vezer
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!