Lemond a végrehajtói kamara elnöksége

2015. március 09. 13:09

Schmidt Zoltán, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta: a köztestület teljes elnöksége benyújtotta a lemondását, de könnyen lehet, hogy a vezetők májusig így is a helyükön maradnak. A kamaránál történt visszaélésekről a Mandiner is írt. A köztestületnél az IM átvilágítást rendelt el tavaly év végén, amit aztán pont az államtitkár üzlettársának cégére bíztak.

2015. március 09. 13:09

Lemond a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara teljes elnöksége – mondta a Magyar Nemzetnek Schmidt Zoltán, a köztestület elnöke. Schmidt ugyanakkor kitért arra: csak májusban lesz tisztújítás, így ha a választmány nem dönt ennek előrehozásától, akkor addig még kitöltik mandátumukat. 

A kamaránál tavaly év végén visszaélések és összefonódások gyanúja miatt rendelt el vizsgálatot az Igazságügyi Minisztérium. Kiderült azonban, hogy az átvilágítást Patyi Gergely államtitkár volt üzlettársának cége végzi – utóbb az államtitkár le is mondott emiatt, és új céggel szerződött a minisztérium.

Március elején írtunk arról, hogy a Végrehajtói Kamara tízmilliókat költött éves közgyűléseire és olyan is előfordult, hogy a külföldi szakmai rendezvényekre a családtagjaikat is magukkal vitték a végrehajtók. Szintén tízmilliókat költöttek PR-ra is, például arra, hogy ismert sorozatokban jelenjenek meg.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya Vigyora
2015. március 11. 18:59
Ha nincs OV-kormány, ezek tovább szijják a vérünket.
Fakutya Vigyora
2015. március 11. 18:59
Ismeretes, több önálló bírósági végrehajtó ellen zajlik bírósági eljárás. Idén áprilisban beszámoltunk róla, hogy hivatali visszaélés miatt egy év börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék Romvári Jenő önálló bírósági végrehajtót. Nemrég a kamara alelnöke ellen is büntetőper indult, ellene szintén hivatali visszaélés miatt emelt vádat a Budapesti Nyomozó Ügyészség. http://mno.hu/belfold/vadlottak-padjan-a-vegrehajtoi-kamara-elnoke-1249093
liberálzöld.
2015. március 09. 22:26
Hát, ha ennyivel megússzák, akkor érdemes volt lemondani...
Szúnyog
2015. március 09. 21:13
A kuruc.info régóta ömleszti a végrehajtókról az információkat. Talán érdemes volna az illetékeseknek néha azt olvasni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!