A monacói tiszteletbeli konzul is érintett a Buda-Cash ügyben

2015. március 16. 09:28

Szijjártó Péter külügyminiszter pénteken kezdeményezte Elek István monacói tiszteletbeli konzuli címének visszavonását, mert kiderült, hogy Elek érintett a brókerbotrányban. Ő áll ugyanis a mögött a kft. mögött, amely negyedmilliárd forintot tolt a Buda Cash-be 1999-ben, 28 százalékos részesedést szerezve a brókercégben – írja a Heti Válasz.

2015. március 16. 09:28

Elek István monacói tiszteletbeli konzul is érintett a Buda-Cash botrányban, emiatt Szijjártó Péter külügyminiszter pénteken már kezdeményezte is, hogy vonják vissza Elektől a címet – írja a Heti Válasz.

Mikor 1999-ben a Buda-Cash negyedmilliárdos tőkeemelést hajtott végre, ezt a pénzt a BC 2000 Pénzügyi Tanácsadó Kft. tette bele a cégbe, mely mögött Elek István áll. A kft. azóta 28 százalékos részesedéssel bírt a brókerházban – írja a lap.

Elek Istvánt egyébként még 1991-ben nevezték ki monacói tiszteletbeli konzulnak.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sóhivatalnok
2015. március 16. 10:30
ebben a "szocialista brókerbotrányban" egyre több fideszes csóka bukik le.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!