Megvan a görög kormánykoalíció

2015. január 26. 13:40

A jobboldali nacionalista Független Görögök párttal alkot kormánykoalíciót a baloldali Sziriza, amely megnyerte a vasárnapi görög választást, de nem sikerült abszolút többséget szereznie. A két pártot összeköti az EU és az IMF mentőcsomagjaival szembeni ellenállás.

2015. január 26. 13:40

A szélsőbaloldali, megszorításellenes Sziriza 36,34 százalékot szerzett a vasárnapi görög előrehozott választáson, így nyert ugyan, de nem szerzett abszolút többséget. A 4,76 százalékot szerzett jobboldali nacionalista Független Görögök párt vezetője, Panosz Kammenosz hétfő délelőtt már be is jelentette, hogy sikerült megállapodniuk a Szirizával a kormányalakításról – írja az Index. Mindkét párt ellenzi az EU és az IMF mentőcsomagjait.

A Szirizát vezető Alekszisz Ciprasz vasárnap esti beszédében saját négy éves reformtervet ígért, megjegyezve, hogy szerintük a trojka a győzelmükkel már a múlté. Megjegyezte ugyanakkor , hogy az új görög kormány kész lesz az együttműködésre és a tárgyalásokra.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2015. január 26. 17:22
"Mindkét párt ellenzi az EU és az IMF mentőcsomagjait." Nagy árat fizettek miatta! Hajrá, görögök!
Bokros Birka
2015. január 26. 17:19
Félek a szélsőbaloldal előretörésétől. Már ropja a csasztuskát a szélső baloldali Görög hóhérpárt.
Öreg
2015. január 26. 16:08
Ismét bebizonyosodott, hogy a múlté már a jobb-bal megosztás, az számít, hogy nemzeti érdekeket képvisel-é, avagy a nemzetközi tőke csúszó-mászó kiszolgálója.
brabant89
2015. január 26. 16:00
Hic Rhodus, hic salta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!