Fónagy az útdíjról: Korrekció lesz, érdemi puhulás nem

2015. január 09. 06:57

Korrekciók lesznek, de érdemi puhulásra nem lehet számítani az útdíjrendszer ügyében – mondta Fónagy János, a fejlesztési tárca parlamenti államtitkára a Népszabadságnak. Fónagy szerint öt-hat problémát kell korrigálni, ilyen Ferihegy és a megyehatárokon lévő hidak ügye például.

2015. január 09. 06:57

A kritikák ellenére marad a január 1-jétől érvényes útdíjrendszer, a fejlesztési tárca parlamenti államtitkára szerint lesznek korrekciók, de érdemi puhulásra senki ne számítson – erről Fónagy János a NOL-on csütörtökön este megjelent interjúban beszélt. Elmondta, hogy a rendszer működését folyamatosan figyelemmel kísérik, és ahol az indokolt, a módosításokat végrehajtják.

Fónagy János szerint a megyei matricák területi érvényességének dolgában kell tisztább helyzetet teremteni. „Én már december elején felvetettem, életszerűbbnek tartanám, ha a matrica mindig a következő megye első útba eső autópálya-lehajtójáig lenne érvényes” - mondta, hozzátéve: jogosnak tűnnek a megyehatárok felett is átívelő Duna-hidak dupla díját firtató felvetések. És amellett sem lehet szó nélkül elmenni, hogy néhány száz méter fizetős útszakasz miatt az ország kapujának számító repülőtérre sem lehet matrica nélkül eljutni – tette hozzá.

Összesen öt-hat, könnyen orvosolható hibáról beszélhetünk. Ennek az ügynek nagyobb a füstje, mint a lángja” – fogalmazott a parlamenti államtitkár. Arra a kérdésre, hogy milyen számításokat végeztek az útdíjak kiterjesztése, a megyei matricák bevezetése előtt és mennyi bevétellel számoltak, Fónagy János azt válaszolta: vannak tanulmányok, de ezeket később hozzák nyilvánosságra. A megyei matricák bevezetése az optimista feltételezéseink szerint nullszaldós lesz – mondta.

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2015. január 09. 13:13
" Korrekciók lesznek, de érdemi puhulásra nem lehet számítani" Lefordítva: marad a szar, de egy kicsit gyúrunk rajta, hogy dizájnosabb legyen.
kuwiq
2015. január 09. 12:34
ezért a történetért páros lábbal kéne kirúgni azokat, akik részt vettek benne ezeket a dolgokat meg lehetett volna beszélni a bevezetést megelőzően, és meg is kellett volna ez a pökhendi hozzáállás csak ront a helyzeten, ennyire amatőr, kétbalkezes, hülye nem lehet egy kormányzati hivatal ez az egész pont olyan, mintha a böszméék szervezték volna
császár
2015. január 09. 10:30
Ha egy ilyen módosítás szinte semmit sem hoz a konyhára, de a rossz bevezetés és a nyilvánvalóan hibás ötletelés miatt ekkora jogos felzúdulást tud okozni, az bizony ostobaság. A kormányzati bölcsességnek nyoma sincs és már kihátrálni sem lehet belőle. Kirúgni a Sesztákot! Az még talán segít és mindenki jól jár.
ormányos csillós
2015. január 09. 08:56
ortodox biboldó,de rájuk szavaztatok, neketek Orbán vagy Gyurcsány kell, nem kell a hőbörgés, teccettek volna fülkeforradalmat csinálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!