Budapesti csapat lett a legjobb a MOL természettudományi versenyén

2015. január 16. 17:45

A MOL-csoport ötödik alkalommal megrendezett középiskolás Junior Freshhh versenyét idén a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium „Repülő Uborkák” nevű csapata nyerte. A versenyen, amelynek célja, hogy a diákokat a természettudományos tárgyak felé fordítsa, 1800-an indultak.

2015. január 16. 17:45

A budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium „Repülő Uborkák” nevű csapata nyerte a MOL középiskolásoknak meghirdetett Junior Freshhh természettudományos versenyét a MOL Dunai Finomítójában megtartott döntőn január 14-én, Százhalombattán. A versenyen mintegy 1800 diák indult Magyarországról, Romániából és Szerbiából.

A MOL-csoport idén immár ötödik alkalommal rendezte meg a középiskolásoknak szóló online vetélkedőjét, a Junior Freshhht, azzal a céllal, hogy a diákok érdeklődését már a középiskola időszakában a természettudományos tantárgyak felé fordítsa. A versenyen ennek fényében a tanulóknak matematikai, fizikai, kémiai, biológiai és földrajzi feladatokat kell megoldaniuk. Az első versenyt 2010-ben rendezték Százhalombattán, majd az évről-évre sikeres programot később a MOL-csoport több tagországában is elindították. A versenyt 2013-ban Szlovákiában is megrendezték, majd 2014-től már a horvátországi középiskolások is bátran jelentkezhettek a megmérettetésre. 2010-től, a program indulásától számítva eddig több mint 10.000 diák, 3366 csapata vett részt a versenyen, összesen 726 középiskolából. 

A vetélkedő két fordulóból állt: A diákoknak először a két héten át tartó online fordulóban kellett különböző, természettudományokkal kapcsolatos feladatokat megoldaniuk egy virtuális világban. A második forduló az élő döntő volt. Az egész napos eseményen egy kecskeméti, egy fonyódi, egy debreceni, egy budapesti és egy hajdúszoboszlói csapat mérhette össze komplex, mind az öt természettudományos tárgyat felölelő tudását. A feladatokat – a MOL vezetőiből és a társaság stratégiai partner egyetemeinek természettudományos szakembereiből, egyetemi professzoraiból álló zsűri döntése alapján – a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium „Repülő Uborkák” nevű csapata oldotta meg a legjobban. A nyertes  csapat minden tagja egy Apple iPad Air 2-t nyert, de egyetlen csapat sem távozott üres kézzel. 

„Amikor közel öt éve elindítottuk a Junior Freshhh programot csak álmodni mertünk arról, hogy a kezdeményezésünk ilyen sikeres lesz: a verseny iránt évről évre töretlen az érdeklődés. A diákok folyamatosan feszegetik a határaikat, mi pedig lehetőséget adunk számukra, hogy kibontakoztathassák tehetségüket, hiszen ők lehetnek a MOL jövőbeni dolgozói” – mondta Fekete László, a MOL Magyarország HR igazgatója.

Ezen kívül azok az iskolák is értékes nyereményben részesültek, melyek a legtöbb olyan csapatot állították ki az online fordulóra, amelyek végigjátszották a versenyt, minden kérdésre értékelhető választ adtak, és a lehető legmagasabb összesített pontszámot érték el: Mechatronikai Szakközépiskola (Budapest), Bányai Júlia Gimnázium (Kecskemét) és az Ady Endre Elméleti Líceum (Nagyvárad).

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!