A kaposvári rendőrségnek nincs hatásköre az Orbán elleni feljelentésre

2014. december 17. 19:56

A kaposvári rendőrség továbbította Árok Kornél Orbán Viktor elleni feljelentését, mert nincs hatásköre az ügyben. Hogy kinek továbbították a feljelentést, azt nem árulták el, de az MTI szerint a Központi Nyomozó Főügyészségre.

2014. december 17. 19:56

A kaposvári rendőrség hatáskör hiányában továbbította Árok Kornélnak, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja kommunikációs igazgatójának feljelentését, aki azt kezdeményezte, indítsanak eljárást Orbán Viktor miniszterelnök ellen kényszerítés és hivatali visszaélés gyanúja miatt. Az MTI úgy tudja, hogy a Központi Nyomozó Főügyészségre továbbították a feljelentést.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Méhes Dóra az MTI megkeresésére annyit közölt szerdán, hogy kedden megérkezett a kaposvári kapitányságra Árok Kornél feljelentése, amelyet szerdán a hatáskörileg illetékes hatósághoz továbbítottak. Azt mondta, sem a feljelentés tartalmáról, sem arról nem adhat további tájékoztatást, hogy milyen hivatalhoz továbbították az iratot. Az MTI információi szerint a Központi Nyomozó Főügyészség fog foglalkozni a továbbiakban az üggyel.

Árok Kornél feljelentése hétfőn került fel az internetre, de a rendőrséghez akkor még nem érkezett meg. A feljelentésben azt kezdeményezte, hogy indítsanak büntetőeljárást Orbán Viktor ellen. Szerinte ugyanis felmerül a kényszerítés bűntettének, valamint a hivatali visszaélésnek a gyanúja amiatt, mert a miniszterelnök arra utasította Vida Ildikót, a Nemzeti Adó-, és Vámhivatal elnökét, jelentse fel André Goodfriend budapesti ideiglenes amerikai ügyvivőt rágalmazásért, ellenkező esetben eltávolítja posztjáról.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2015. június 08. 10:08
1. Az egyszerű tolvaj tárgyakat lop : pénzt , órát , ékszereket , autókat mobil telefonokat és számtalan más ostobaságot. 2. A politikus tolvaj többet lop : az egészségedet , a tetőt a fejed fölül , az oktatásodat , a nyugdíjadat , a pihenésedet , a munkádat , sőt a lelkiismeretedet.
cutcopy
2015. január 24. 19:28
"a miniszterelnök arra utasította Vida Ildikót, a Nemzeti Adó-, és Vámhivatal elnökét, jelentse fel André Goodfriend budapesti ideiglenes amerikai ügyvivőt rágalmazásért" Ez bolond, tisztában van vele mi az hogy utasítani valakit..?
Incevince
2015. január 24. 19:27
mit ettél már te szellemi fogyatékos nagyon kemény vagy kapd be a faxát orsoinak
Titi-mata'i-fa'aaro
2015. január 24. 19:27
Ugyanaz volt a földrajztanárod, mint Árok Kornélnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!