MSZP: A korrupciótól bűzlik a kormány

2014. november 09. 13:58

Orrfacsaróan bűzlik a kormány a rendszerszintű állami korrupciótól - jelentette ki az MSZP-s Burány Sándor. A képviselő szerint elfogadhatatlan, hogy a magyar hatóságok többszöri kérésre sem vizsgálják ki a korrupciós ügyeket.

2014. november 09. 13:58

Az MSZP szerint az ország egész lakossága szenved a „rendszerszintű állami korrupciótól”, amelytől „orrfacsaróan bűzlik a kormány”. Burány Sándor, a szocialisták országgyűlési képviselője, a parlament költségvetési bizottságának elnöke fogalmazott így vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy a magyar hatóságok többszöri kérésre sem hajlandók kivizsgálni vezető tisztségviselők korrupciós gyanúit, helyette „tragikomikus” módon „össze-vissza hazudoznak”.

Szerinte a hatóságoknak már hónapokkal ezelőtt, Horváth András volt NAV-dolgozó (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) ezermilliárd forintosra becsült áfacsalásról szóló állításai után nyomozást kellett volna indítaniuk, a vizsgálat idejére felfüggesztve az érintetteket. A kabinet vizsgálat helyett azonban még csak személyi konzekvenciákat sem vont le akkor sem, és most a kitiltási ügyben sem – fejtette ki a szocialista képviselő, aki kiemelte: nem külföldről, a CIA-től, hanem a magyar főügyésztől, belügyminisztertől és rendőrségi vezetőktől várnak lépéseket a korrupciógyanús ügyekben.

Burány Sándor szólt arról is, úgy gondolják, az internetadóról nincs mit tárgyalni, arra ugyanis egyértelműen nincs szükség. Emellett gyanúsnak ítélte, hogy „friss sajtóhírek” szerint hamis okmányokkal rendelkezett az a sofőr, aki az önkormányzati választások előtt halálra gázolta Váradi András alcsútdobozi juhászt, az Együtt-PM helyi polgármesterjelöltjét, így az ügyben jelenleg ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás.

Kérdésekre válaszolva a szocialista képviselő elmondta, az MSZP úgy döntött, vezetői és tagjai magánemberként eldönthetik, részt vesznek-e a vasárnap délutánra meghirdetett, a NAV elnökének távozását követelő tüntetésen, de az eseményen – a szervezők kérésére – pártszimbólumokat nem használnak majd.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
indiáner
2014. november 09. 21:59
Mi lehet vajon anyira ütős a "Zöld Dossziéban", hogy három elvesztett választási kampány alatt sem derült ki semmi belőle, és mégis mindenhol ezt a fickót szerepeltetik?
puszika
2014. november 09. 20:31
Így jelentették be ,hogy az mszp-sek ott lesznek a tüntetésen! Persze tudjuk,ez nem pártrendezvény!!
illiberator
2014. november 09. 20:11
Hát ez a burány-görény nagyot finghatott, hogy még számára is orrfacsaró.
illesl
2014. november 09. 20:10
Sajnos perverz és valami fertelmes banda ez a baloldal. Ennyire pofátlan csapatot sehol sem lehet látni a világon. BAGOLY MONDJA VERÉBNEK, HOGY NAGYFEJŰ!!!! Medgyessy Péter: Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel, miközben néhány politikusának olyan erősek a személyes ambíciói, hogy azok kielégítése érdekében semmilyen árat nem talál túl soknak. (Népszabadság, 2004. augusztus 19.) S a klasszikus következik.... Őrületbe kergetjük egymást bizonyos pontokon, hogy összeszedjük a szükséges mennyiségű pénzt a kollegákkal, hanem amikor mennek a politikai egyeztetések, húzzatok már a picsába ezzel! Gyerünk előre! Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!