72 óra kompromisszum nélkül Egerben

2014. október 22. 23:42

Az idei „72 óra kompromisszum nélkül” önkéntes ökumenikus ifjúsági szociális-társadalmi akció minden eddiginél nagyobb népszerűségnek örvendett.

2014. október 22. 23:42

Országszerte 330 helyszínen 8000 önkéntes végzett ökológiai, társadalmi és közhasznú munkát október közepén, 9-12. közt a keresztény egyházak szervezésében – a „72 óra kompromisszumok nélkül”-t hetedszerre rendezték meg.

A Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház közös szervezésében létrejött ifjúsági akció keretében többek között parkokat takarítottak és újítottak fel, állatmenhelyeket tettek rendbe, és alakítottak ki ott újabb férőhelyeket, plébániákat renováltak, óvodákban és játszótereken festették le a játékokat. A fiatalok továbbá felszínen futó hővezetéket festettek át, a „csikk-kommandó” keretében megtisztították az utcákat, néhány önkéntes taizéi imaórát tartott a szegedi elítélteknek, mások ételt készítettek hajléktalanoknak, táncos foglalkozást szerveztek értelmi fogyatékosoknak, és akadtak, akik szüreti mulatságot rendeztek egy idősotthonban. 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2014. október 23. 21:06
Az egyik olsalon: "Országszerte 330 helyszínen 8000 önkéntes végzett ökológiai, társadalmi és közhasznú munkát október közepén, 9-12. közt a keresztény egyházak szervezésében" Ugyanekkor: útelzárás a Lánchídon, időnként exhibicionista fajtalan parádé meg "hogyan kell lopni" oktatás a másik oldalon.
Nannyó
2014. október 23. 13:24
Én ugyan már rég elmúltam 16 éves, de évek óta végzek hasonló közösségi munkát, egyszerűen azért, mert jó érzéssel tölt el. Mindenkinek kéne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!