Az ENSZ BT-hez fordul a kormány az iraki keresztények miatt

2014. szeptember 16. 20:57

A kormány határozatot fogadott el arról, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsánál kezdeményezi az Irakban a keresztények ellen elkövetett emberiség elleni bűncselekmények kivizsgálását.

2014. szeptember 16. 20:57

A Magyar Közlöny keddi számában közzétett határozat szerint a kormány felhívja a külgazdasági és külügyminisztert, hogy kezdeményezze az ENSZ-nél az Irak területén élő vallási kisebbségekkel – különösen a  keresztényekkel és jazidikkel – szemben elkövetett népirtás, emberiség elleni és háborús bűncselekményeknek az BT elé terjesztését, hogy azokat a Nemzetközi Büntetőbíróság elbírálja.

Az al-Kaida iraki sejtjeként létrejött Iszlám Állam elnevezésű szélsőséges szunnita szervezet fegyveresei jelentős területeket foglaltak el Szíria keleti és Irak északi, illetve nyugati részén. Az elfoglalt területeken a saría (iszlám vallási jog) radikális értelmezésén alapuló „kalifátust” kiáltottak ki, és üldözni kezdték a keresztényeket és más vallási kisebbségek tagjait, sokukat kegyetlen módon kivégezték.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2014. szeptember 17. 15:57
Semjén...Ártatlanok vannak, civilek. Nem mindegy, milyen vallásúak? Netán ateisták...Összekeverjük magunkat a Vatikánnal.
Akitlosz
2014. szeptember 17. 15:56
Nagyon, de nagyon nem kellene a magyar kormánynak iraki ügyekben exponálnia magát! :-( Egyre közeledik az első magyar lefejezése, az első robbantás a kormány felelőtlen politikája miatt. Nem Magyarország dolga az iraki, afganisztáni stb. problémák megoldása. Ha annyira érdeklik az emberi jogok, akkor Kárpátalja ügyében tessék verni a tamtamot, de ne Irak ügyében!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!