Önállóan indul a DK Székesfehérváron

2014. augusztus 21. 16:56

Nem sikerült megegyeznie a Demokratikus Koalíciónak és az MSZP-nek Székesfehérváron, ezért a DK önálló jelölteket indít a Fejér megyei megyeszékhelyen. Az Együtt-PM az MSZP jelöltjét támogatja.

2014. augusztus 21. 16:56

Több tárgyalás sem hozta közelebb elképzeléseiket a szocialistákéhoz, így a Demokratikus Koalíció (DK) Csabai Béla személyében önálló polgármesterjelöltet és minden körzetben saját képviselő-jelöltet indít Székesfehérváron – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján a párt városi elnöke.

Jávor Sándor elmondta, hogy több hetes egyeztetésen vannak túl, az utolsó pillanatig nyitottak voltak a megállapodásra és a továbbiakban is nyitottak lesznek, „amennyire a kampány megkezdése után erre lehetőség lesz”. Hozzátette: jelöltjeik felkészültek, de az utolsó pillanatban is készek a kölcsönös, méltányos és tisztességes keretek közötti visszalépésre „a Cser-Palkovics-rezsim leváltása, a demokrácia, a szabadság és a szolidaritás helyreállítása érdekében”. Közölte: a kampányban már az „igazi ellenfélre”, a regnáló városvezetésre koncentrálnak. Megjegyezte, hogy jelöltjeik be fogják mutatni a nyugatos, polgári, európai értékeken alapuló szociáldemokrata, szabadelvű és mérsékelt konzervatív alternatívát a hatalom önkényével szemben.

Az MTI kérdésére Jávor Sándor elmondta: személyi kérdésekben és az együttműködés típusában sem tudtak közös nevezőre jutni az MSZP-vel. Jelezte, hogy a DK közös polgármesterjelöltet, míg az egyéni képviselők esetében koordinált indulást szeretett volna, de „erről a szocialisták még csak tárgyalni sem voltak hajlandók”.

Az MSZP és az Együtt augusztus 1-én, közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy együttműködési megállapodást kötöttek és az októberi önkormányzati választáson Márton Roland (MSZP) személyében közös polgármesterjelöltet indítanak. A 14 székesfehérvári választókörzetben fele-fele arányban állítanak közös jelölteket.

Az MTI kérdésére akkor Márton Roland elmondta: közösen egyeztetett ajánlattal keresték meg a Demokratikus Koalíció (DK) helyi szervezetét, de azt a DK nem fogadta el és egyéb tartalmi kérdésekben sem tudtak érdemi megállapodásra jutni. Jelezte, hogy öt egyéni körzetet ajánlottak fel, valamint a közös lista második helyét.

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője aznap, a sajtótájékoztató után az MTI-vel azt közölte: folytatódnak a tárgyalások a DK csatlakozásáról, Márton Roland polgármesterjelölt támogatásáról. A Fidesz Cser-Palkovics András jelenlegi városvezetőt indítja az októberi önkormányzati választáson.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Locassen
2014. augusztus 21. 18:26
"szociáldemokrata, szabadelvű és mérsékelt konzervatív alternatívát" Hölgyeim és uraim, történelmi pillanat, igazi attrakció, világpremier! A világtörténelem első politikai pártja, amely a jelek szerint képes egyszerre képviselni mindhárom nagy eszmei irányzatot a politikai színtéren. Innentől a többi pártra már nincs is szükség.
várúr
2014. augusztus 21. 17:23
"Cser-Palkovics rezsim". Jujj. Mit remél a dk ettől az ostoba szómágiától? Sose jönnek rá, hogy ez az örökös "rezsimezés" gagyi és fárasztó, mint egy gagyi szappanopera?
paraklétosz
2014. augusztus 21. 17:14
"Cser-Palkovics-rezsim leváltása" - ezek mindig egész rezsimekkel harcolnak, elkergetni, megbuktatni akarnak pedig csak egy jó polgármestert, egy jó miniszterelnököt kellene javasolni, hozzá támogatókat gyűjteni és megválasztatni. Elvégre nagyon "demokratikusak".
rtlklubhu
2014. augusztus 21. 17:00
Remélem balos győzelem lesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!