Jobbik: lépjen fel a rendőrség azokkal szemben, akik lomtalanításból élnek

2014. augusztus 06. 14:03

Staudt Gábor szerint bár megvan rá a jogi lehetőség, a rendőrség nem lép fel azokkal szemben, akik a lomtalanításból élnek, pedig lomtalanításkor mindig megnő a betörések, garázdaságok száma. A Jobbik most azt kérdezi a fővárosi rendőrfőkapitánytól, hogy mennyi feljelentés született és hány büntetőügy indult fővárosi lomtalanításokkal összefüggő bűncselekmények miatt.

2014. augusztus 06. 14:03

A Jobbik arra vár választ Budapest rendőrfőkapitányától, hogy mennyi feljelentés született és hány büntetőügy indult fővárosi lomtalanításokkal összefüggő bűncselekmények miatt.

Staudt Gábor, az ellenzéki párt főpolgármester-jelöltje szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt: noha a jogi lehetőség megvan, a fellépés mégis elmarad azokkal szemben, akik életvitelszerűen lomtalanításból élnek. Azt mondta, ahol lomtalanítás van, ott megnő a betörések, lopások, garázdaságok száma, s sok esetben „egyfajta életforma” a szemétkupacok őrzése.

A jobbikos politikus felidézte, hogy tavaly a főpolgármesteri hivatal a rendőrség és a közterület-felügyelet hatékony fellépését helyezte kilátásba. Szerinte azonban mégsem változott semmi.

Staudt Gábor közölte: levelet írt Bucsek Gábor fővárosi rendőrfőkapitánynak, amelyben a budapesti intézkedésekről érdeklődik. Így rákérdez például arra, hány feljelentés készült ilyen ügyekben, mennyi szabálysértési vagy büntetőügy indult és ezek milyen büntetésekkel zárultak.

Kérdésre elmondta: a Jobbik a lomtalanításhoz köthető bűncselekményeknek fokozott járőrözéssel és egy telefonvonal létrehozásával vetne véget, mert tapasztalataik szerint a környékbeliek többsége nem mer szólni a „20-30 fős családoknak”. 

A politikus arról is beszámolt, hogy a Jobbik készülő budapesti választási programjában szerepel a Budapest őrség felállítása a fővárosi és kerületi közterület-felügyeletekből.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2014. augusztus 06. 20:33
Lépjen fel a rendőrség a fasiszta huligánok ellen. :) Csak vicc volt. Nem lép fel a rendőrség csak a kerékpárosok meg a parkoló üres autók ellen. A piszkos ügyeket Kormány úr a fasiszta huligánokkal intézteti.
Zsolt75
2014. augusztus 06. 19:24
Nálunk pár éve nincs. Kérhetsz évente egy 2 köbméteres konténert ingyen. Marhára hiányoznak a kakasok, meg az "Ő" szemétdombjaik.
kjkj945
2014. augusztus 06. 15:07
A 'sedénység' ellen is lépjen fel! Ja akkor 8 milla magyart kell sittre vágni? Az nem baj legalább nem kell tovább harcolniuk. Övék lesz az ország!
lantose70
2014. augusztus 06. 14:54
Én egyszer elbeszélgettem a házunk előtt a lomdombot lestoppoló cigány csoporttal. Debrecen mellől jártak fel egy csóró faluból, azt mondták, semmi más megélhetésük nem volt, pedig szívesen csinálnáak mást, mert a lomizás nagyon kemény. A gyerekeket is hozták, mert így több volt a pénz kicsivel - iskola után föl, aztán utcán alvás, másnap hajalban vissza, hogy a gyerek beérjen az iskolába - azt mondták, ez nagyon fontos, bár nyilván hiába volt iskolában másnap, a gyerek átaludta a tanítást. Amikor leálltam velük, a szomszédos kupacokról átjöttek megkérdezni, hogy minden renben van-e - mint elmondták, vigyáznak egymásra a falubeliek, mert ők is félnek, bár leginkább csak megszólják és lenézik őket. A beszélgetés után adtam nekik gyümölcsöt és kenyeret, nagyon örültek neki, éhesek voltak. Igen, kicsit széttúrták a kupacot, igen, rossz látni a nyomort az utcán, igen, vannak, akik hangoskodnak. De egyrészt hasznos munkát végeznek (szelektív lomgyűjtés), másrészt ebből van némi pénzük. Dolgoznak, nem segélyért kucsorognak. Aki ezekkel szigorkodna, az embertelen és szívtelen rendbáminás rohadék. És persze nyilván rasszista is, gondolom sokakat az zavar, hogy cigányok. Olyanról pedig nem hallottam, hogy lomtalanításkor megnő a bűncselekmények száma, nem is hinném, hogy van ilyen statisztika.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!