Vidám katolikus tábor Dombóváron

2014. július 14. 20:35

150 ember táborozott Dombóváron július második hetében a Szentjánosbogár közösség szervezésében. Játék, önismeret, istenkapcsolat: a bogártábor fő jellemzői.

2014. július 14. 20:35

150 ember táborozott Dombóváron július második hetében a Szentjánosbogár közösség szervezésében. A rendszerváltás környékén alapított katolikus közösség minden nyáron öt gyermek- és kamasztábort, idén már két ifjúsági tábort, egy felnőtt és egy családos tábort, valamint egy vándortábort szervez önkéntes alapon. A ifitáborig a résztvevők helyi családoknál laknak, akik ingyen fogadják be őket. A táborvezetők is ingyen vállalják a feladatot. A bogártáborok játék- és drámapedagógiai módszerekre épülnek, a tábor menetét csoportdinamikai szempontok szerint építik fel. Fontos a mindennapi szentmise, reggeli és esti ima, van sport- és akadályverseny, helyismereti vetélkedő, kirándulás, táncos mulatság, teaház. A táborozók csoportokra bontva rágják meg délelőttönként a tábor témáját, amely általában önismereti, közösségi vagy az Istenkapcsolatról szól, vallással, lelki élettel kapcsolatos. Idén a 17-21 éves korosztály ifitáborának Dombóvár és Attala adott otthont. A dombóvári tábornak vendége volt Buzánszky Jenő, az Aranycsapat hátvédje, aki annak idején a tábort befogadó templomban ministrált. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!