Helyi népszavazást kezdeményez az MSZP a megszállási emlékműről

2014. április 09. 12:01

Steiner Pál felszólította a kormányt, hogy a népszavazási döntésig ne építse fel a német megszállás emlékművét.

2014. április 09. 12:01

Az MSZP helyi népszavazást kezdeményez az V. kerületben azért, hogy az önkormányzat vonja vissza a Szabadság térre tervezett, a német megszállás áldozatainak emlékműve felállításához adott tulajdonosi hozzájárulást. Steiner Pál szocialista országgyűlési képviselő – aki korábban a városrész polgármestere volt – szerdai, a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján felszólította a kormányt, a népszavazási döntésig ne építse fel a szobrot. Ha ez mégis megtörténik, ám a belvárosi polgárok a népszavazáson az emlékmű ellen voksolnak, akaratuknak a bíróság fog érvényt szerezni – jelentette ki.

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. április 09. 21:07
Miért kellene itt népszavazás? Nem elég az a 2-300 tiltakozó, aki már rég eldöntötte, hogy mi kell nekünk?
kitiltott
2014. április 09. 21:04
Ti emlékeztek rá amikor megszavazta nép a vöröshadsereg emlékművét vagy a holokauszt emlékműveket? vagy a minden Budapest utikönyvben megtalálható üres cipős emlékművet?
Anonymtalan
2014. április 09. 18:48
Rendben, de ha az ország arra szavaz, hogy legyen, akkor nektek mély kuss legyen ám! Ha panpogtok utána, akkor tessék elhúzni melegebb égtájakra (Izraelbe, ha esetleg kellenének nekik az SZU idelye alatt őket szapuló, internáci "nemzet-társaik").
mantelman
2014. április 09. 17:59
Sokk milliót kidobni egy népszavazásra - mert pár zsidónak nem tetszik a szobor?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!