Székesfehérváron épül az új gyógyszergyár

2014. március 25. 15:29

Régóta tudjuk, hogy Magyarország szellemi tőkéjének kihasználásával komoly előnyt szerezhet a környező országok között a külföldi beruházásokért vívott küzdelemben. Ennek bizonyitéka a hétfői bejelentés is, mely szerint a dél-koreai Wooshin Medics gyógyszergyár hazánkban, Székesfehérvárott tervezi új gyógyszergyárának megépítését.

2014. március 25. 15:29
Admin
 
A körülbelül 1,8 milliárd forint értékű zöldmezős beruházásról Nam Tak Szu, a vállalat vezérigazgatója és Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár tett bejelentést Budapesten.
 
„Nam Tak Szu szerint Magyarország számos más európai ország között lett a legjobb helyszín a több mint 3 ezer négyzetméteres, kétszintes gyártóbázis megépítéséhez. A lehetséges helyszínek között volt Lengyelország, Csehország és Olaszország is." - tájékoztat az Informed hírportál - 
„Az országban fejlett a gyógyszeripar, jól képzett a munkaerő, és Székesfehérvár fekvése logisztikai szempontból is kedvező . A tavaly év végén megvásárolt 9 ezer négyzetméteres székesfehérvári telken kezdődik az építkezés. A beruházással legalább ötven új munkahelyet teremtenek, és a terveik szerint egy k+f központot is létrehoznak a gyáron belül - mondta,  s hozzátette: az itt gyártott termékek 90 százalékát exportálják majd."
 
Szijjártó Péter arról számolt be, hogy a múlt évben a magyar-dél-koreai kapcsolatok fejlődése a külgazdaság egyik legsikeresebb területe volt.
 
„A magyar export 24 százalékkal nőtt 2013-ban, így elérte a 270 millió dollárt az első 11 hónapban, a dél-koreai működőtőke befektetések értéke pedig megduplázódott Magyarországon, több mint 2 milliárd eurót tesz ki - tette hozzá. Jelenleg 66 dél-koreai vállalat több, mint 22 ezer embernek ad munkát az országban. " - emelte ki a politikus - majd hozzáfűzte: 
A gyógyszeripari beruházásoknak különös jelentősége van Magyarországon, az ágazat évente 755 milliárd forint értéket termel, ebből több mint 650 milliárd forint az export. A Wooshin munkahelyteremtő beruházása - amely az egyik leginnovatívabb ágazatba érkezik - hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország a válság utáni új világrendben jobban teljesítsen." 
Az új gyár a tervek szerint 2015-ben kezdi meg működését.
   
 

 

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!