NAV-ügy: így sunnyog a fideszmszp

2013. december 04. 13:34

Évi 1000 milliárdos lopás gyanújára sem horgad fel a kézlevágási szándék?

2013. december 04. 13:34
Timár Gábor

„Kocsis Máté szerint nemes egyszerűséggel a szocik tehetnek arról, hogy nem állhat fel a vizsgálóbizottság. Persze ő nem úgy érti, hogy azért, mert nem támogatják, hiszen akkor arról is beszélnie kéne, hogy ők miért nem. Ő azt mondja: azért nem, mert tavaly a szocik olyan törvénymódosítást nyomtak át a kétharmadon (a szemetek! megcsinálták!) hogy amilyen ügyben büntető, szabálysértési vagy más hatósági eljárás zajlik, nem állítható fel vizsgálóbizottság.

Talán pont ehhez az érvhez kapcsolódik, hogy nini, beindult az ügyészség. Félmilliárdos áfacsalási ügyben nyomoznak. Ennek persze akár örülhetnénk is, ha nem tudnánk, hogy a Horváth András (és az EU-elemzés) által említett évi (!) 1000 milliárd fél százalékát ezrelékét jelenti a célzott összeg. És kreatív jogalkalmazással akár meg is lehet próbálni indokolni, hogy ez az a »büntető, szabálysértési vagy egyéb hatósági eljárás« ami (és azt ezt a kétharmad ellenében törvénybe ültető szocik) miatt nem lehet a vizsgálóbizottságot felállítani. Bár nem valódi, kemény jogi akadály ez, hiszen az ügyészség nem a NAV működési gyakorlatát, és az abban esetlegesen felmerülő hiányosságokat vizsgálja, de kell a muníció a híveknek, mert mintha lenne itt némi elbizonytalanodás. Bennem nem azt az érzetet keltette Kocsis, hogy tényleg szeretné az ügy felgöngyölítését, vagy legalább a valódiságának megállapítását. Inkább azt, hogy ők is felsorakoztak a szocik mellé, és együtt tűnnek úgy, mint akiknek titkolnivalójuk van. Ezt kicsivel profibban oldották meg, mint a szegfűsök, de a lényeg ez, még ha mutogatnak is a másik oldalra felelősért. 

Ha meg válaszul Mesterházy még most sem borítja rájuk az asztalt és nem írnak alá testületileg rögtön, akkor alkalmatlan, tutyimutyi alak, akit a Fidesszel kooperálva sunnyogás látszata sem zavar.”

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2013. december 04. 21:56
Szégyen, amit a "nagykoalíció" művel.
Berecskereki
2013. december 04. 15:40
No megjelent a kardos adószakértő, tanácsadó jogász. Ha lúd legyen kövér. Bár a szakemberek 300 milliárdra saccolják az éves adócsalást - http://www.vg.hu/gazdasag/adozas/szakertok-magyarorszagon-300-milliardos-kart-okoznak-az-afacsalok-416862 - de a kardra rá van írva, hogy 1000 milliárd, akkor az ezer milliárd. Volt már nekünk mindenféle mesterségünk címere. Úgy látszik most a TIMÁR KARD lesz. ;-)
1120
2013. december 04. 14:49
"Évi 1000 milliárdos lopás gyanújára sem horgad fel a kézlevágási szándék?" Dehogynem. Én is felhorgadtam... Aztán egy kicsit közelebbről megszemlélve az ügyet nagy hirtelenséggel egyetlen dolog villant az agyamba: 2014. április 6. ...
Akitlosz
2013. december 04. 14:27
"1000 milliárdos" lopás nem létezik, mert nem is létezhet, mivel ilyen szám, hogy 100 milliárd" nem létezik, ahogyan 1000 millió és 1000 ezer sem létezik. Segítek mert látom nem volt kettes számtanból. Azt a számot, amelyre gondol magyarul egybilliónak hívják. Amúgy sem a lopás mértékének a nagysága számít elsősorban, hanem az, hogy ki lop és hogy kitől. A "liberális demokrácia" vagy mi a rák ez, így működik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!