Tanárok tízezrei várnak a fizetésükre az MSZP szerint

2013. december 13. 14:31

Az állami támogatás csúszása miatt magán- és alapítványi iskolákban elmaradó fizetések azt mutatják az MSZP szerint, hogy a pedagógusok kiszolgáltatott helyzetben vannak, az oktatásban pedig alapvető változásra van szükség.

2013. december 13. 14:31

Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja pénteki közleményében kifogásolta, hogy több mint 16 ezer pedagógus nem kapta meg időben a novemberi fizetését, mert a magán- és alapítványi iskolák nem jutottak hozzá állami támogatásukhoz. Hozzátette: jelenleg egyedül ezen iskolák fenntartói nem kapnak működési támogatást, ezért ők vannak a leginkább kiszolgáltatva akkor, ha nem érkezik meg időben a bér.

A politikus szerint a fő kérdés az, hogy „ebben az új, államosított oktatási rendszerben miért nem vette észre senki, hogy el fog fogyni a pénz?” Szerinte a pedagógusok „naponta szembesülnek a káosszal, naponta küzdenek meg a bizonytalansággal”. Közölte: olyan rendszert kell teremteni, amely minőségi, korszerű tudást nyújt és legalább az alapvető kiszámíthatóságot biztosítja az oktatási rendszer szereplőinek.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. december 13. 15:52
149 780 pedagógus van! 30 448 óvodapedagógus! 10% ????????????????????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!