Ismét meggyalázták Weöres Sándor szobrát

2013. december 10. 11:40

Újra összemázolták kék festékkel Weöres Sándor szobrát Szombathelyen. Az ismeretlen elkövetők ellen feljelentést tettek.

2013. december 10. 11:40

December 2-án reggel a szombathelyiek nagy megrökönyödéssel vették tudomásul, hogy vandálok összefirkálták a város Weöres Sándor szobrát, valamint a padot, amin a költő szobra található – írja a Vas Népe. Akkor a Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. nem tett feljelentést, mert sérülés nélkül sikerült a szobrot helyreállítani. December 9-re virradóra azonban újra összefirkálták a költő szobrát. A parkfenntartó ezúttal viszont feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. A szobrot szerda reggelre állítják helyre.

Szeptember Csöngén döntötték le, és törték össze Weöres Sándor mellszobrát. Akkor a tetteseket a rendőrség rövid időn belül elfogta. Az idei évben a költő születésének századik évfordulója van, ezért a kormány a 2013-as évet Weöres Sándor emlékévnek nyilvánította.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. december 10. 15:26
""„Ez a város születésem helye…. ma a Perint habjával van tele, úszik a híd, düledez a partfal, ó bár oltalmazná ezer angyal.”"" ""1970-ben megkapta a Kossuth-díjat, és az osztrák állam elismerő díját is. A Kossuth-díjjal járó pénzösszegből Pásztor Béla emlékére díjat alapított."" Hülyeségnek nincs határa .... Danpetit a 'felbujtót' a fogdába!!! Ki szelet vet, vihart arat!!!
Arno111
2013. december 10. 14:30
Weöres Sándorral mi a baj? Az ,hogy szép szeretni való verseket írt,jó a ritmusukban elmerülni, jó hallgatni?A Dániel Péter nevű förmedvény jó helyen van ott ahova menekült nem hiányzik.Hiába fröcsköli a mocskát vissza csak egy gyáva szar.
Gregorius
2013. december 10. 13:56
Teljesen érthetetlen, WS egy katonatiszti, birtokos családból származó, kítünő költő volt, akit az ötvenes évek elején ráálítottak a gyerekek örömére az ifjusági költészetre (ott publikálhatott)... Vagy belőtt kamaszok voltak, vagy összekeverték valakivel. Sajnos ezen a részen állítólag nem volt térfigyelő kamera, remélem mihamarabb pótolják. Az elkövetők pedig bízom benne, hogy "rongáló" karszalaggal ellátva graffitiket fognak lemosni a házak faláról.
mantelman
2013. december 10. 13:09
Valami elmebeteg lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!