Portik-per: újabb tanút hallgattak ki a Prisztás-gyilkossággal kapcsolatban

2013. november 14. 08:34

A tanúként meghallgatott férfi – aki korábban szintén a Prisztás-gyilkosság gyanúsítottja volt, de megszűnt ellene az eljárás – Portik régi ismerőse és a megbízásából fővárosi szórakozóhelyeket felügyelt a kilencvenes évek második felében.

2013. november 14. 08:34

A tanú többször is átengedte személyi okmányait Portiknak „pucoláshoz,” amiért havi százezer forintot kapott, valamint Portik kérésére egyik fővárosi lakásába is bejelentkezett. 

A vád szerint Portik egy elszámolási vita miatt ölette meg Prisztás Józsefet 1996-ban, aki a budapesti alvilág ismert figurája volt. A tanút Prisztás megölésével kapcsolatban egyszer már másfél évtizeddel ezelőtt is kihallgatták a rendőrök, ám azt a vallomását a tanú nem tartotta fenn, nem is igen emlékezett rá, mert – mint mondta – egy átmulatott éjszaka után beszéltek vele a rendőrök. A tanú több korábban meghallgatott másik tanúval ellentétben határozottan állította, hogy P. Tamás és Prisztás nem veszett össze. (Az eljárás során eddig több tanú is részletesen beszélt az elsőrendű vádlott és az áldozat közötti jelentős elszámolási vitáról, amely a vádiratban is szerepel.) 

A tanú elmondása szerint nemcsak P. Tamást ismerte jól, hanem gyerekkorától kezdve Döcher Györgyöt is, akinek a neve akkor lett ismert a szélesebb nyilvánosság előtt, mikor egy máig ismeretlen ember lelőtte őt és bolgár nemzetiségű testőrét a XV. kerületi Palota presszóban 1999-ben. Döcher erőszakos bűncselekmények miatt jogerősen kiszabott ötéves börtönbüntetésének ideje alatt tartózkodott engedéllyel a saját presszójában.

A büntetőper továbbra is rendkívüli biztonsági intézkedések mellett folyik. Tucatnyi maszkos, géppisztollyal felfegyverzett büntetés-végrehajtási őr vigyázta szerdán a három vádlottat, és többtucatnyi egyenruhás, illetve civil felügyelte a bíróság épületét, a bíró pedig a tárgyaláson nem engedélyezte a sajtónak a hang-, illetve képfelvétel készítését.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!