NAV-botrány: Az LMP számon kérte az MSZP-t

2013. november 30. 10:40

Vágó Gábor és Szél Bernadett az MSZP szóvivőjével vitatkozott a szocialisták székházánál a NAV-botrányról. Graffitiztek is, amit aztán lemostak.

2013. november 30. 10:40

Az LMP két országgyűlési képviselője, Vágó Gábor és Szél Bernadett az MSZP székházánál kérték számon, hogy a szocialisták miért nem írják alá a NAV-botrányt vizsgáló parlamenti bizottságról szóló kezdeményezést. Az MSZP szóvivője, Kormos Kata szerint az LMP-sek rossz székházhoz mentek, mivel a Fidesz akadályozza a NAV-ügy kivizsgálását.

A szóvivő újra hangsúlyozta: az MSZP semmilyen formában nem akar egy platformra kerülni a Jobbikkal. Vágó Gábor felhívta rá Kormos Kata figyelmét, hogy az MSZP már nem egy alkalommal került valamilyen formában egy platformra a Jobbikkal, így álságosnak tartja a magyarázatot.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tunde04
2013. december 01. 12:18
NAV-botrány: Az LMP számon kérte az MSZP-t" a Dk meg az EB-hez szalad és meg sem állnak Olli Rehn-ig. http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/eu-segitseget_kernek_gyurcsanyek_az_afacsalasi_ugyben.570838.html
Berecskereki
2013. november 30. 19:26
A feltupírozott NAV „botrány nem más, mint egy politikai szájtépés, aminek annyi az lapja,. hogy amióta bevezették az ÁFA adónemet azóta létezető az áfa csalás. Nemcsak Magyarországon, hanem a többi uniós országban is. A problémát az elszámolás bonyolultsága okozza, mely abból fakad, hogy láncszerű a befizetési, illetve visszaigénylési (levonási) lehetőség. Ez megnehezíti az ellenőrzést. Megnehezíti azért, mert országok kapcsolódnak bele és a forgalmazás során számos bizonylat keletkezik, melynek időbeli vizsgálata munka és időigényes. A tervezett bizottság pedig nem rendelkezik olyan szakismerettel, és jogosítvánnyal sem, amely lehetővé tenné a csalás felfedését, visszamenőleges nyomon követését. Az 1700, vagy 1000 milliárdra csalásra sincs bizonyíték. A különbségként kimutatott összeg, pedig az ÁFA csaláson kívül sok mást is magába foglal, amely nem csalásból ered. Aki ismeri az ÁFA elszámolás metodikáját, a pénzügyi bevétel fogalmát, az olyan badarságokat nem mond, mint amilyent Horváth mondott, vagy amit egyes politikusok, médiamunkások megfogalmaznak. Már többször hivatkoztam a következőkre, amely bizonyítja, hogy nem Magyarország a legfertőzöttebb ÁFA csalás témakörben. Vajon ezek az országok is bizottságosdit játszanak? Vajon ezekben az országokban is azért ilyen magas a ÁFA csalás, mert az adóhivatal és a kormányok csaló? „Az áfacsalás által leginkább érintett állam Olaszország, itt 36 milliárdra tehető a kiesett pénzösszeg, az olaszokat követik a franciák 32, a németek 27, a britek 19 és a spanyolok 15 milliárd euróval. Az áfacsalások GDP-hez viszonyított aránya viszont Romániában, Görögországban, Litvániában és Lettországban a legnagyobb.” VAT fraud cost EU states €193bn A fresh European Commission study has estimated that EU countries lost €193bn due to VAT evasion in 2011. It said Italy lost €36bn, France lost €32bn, Germany €27bn, the UK €19bn and Spain €15bn. Romania, Latvia, Greece and Lithuania lost the most in terms of the ratio to GDP, however. http://euobserver.com/tickers/121510
USsange
2013. november 30. 13:05
Hazaáruló ballibek, ha színészkednek...
kamasuka
2013. november 30. 13:04
Már megint ez a hülye Vihar, na meg a Metélt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!