Újabb sarkalatos jogszabály készül földügyben

2013. október 31. 12:00

A termőföldek tulajdonjogával, illetve a haszonbérleti jog megszerzésével kapcsolatos részletes eljárási szabályokat kétharmados törvénybe foglalná a Vidékfejlesztési Minisztérium — írja az Index.

2013. október 31. 12:00

Az eljáráshoz szükséges dokumentumok alaki vagy formai hibái miatt az egész ügylet semmisnek nyilvánítható a tervezet szerint, az eljárás viszont az érintettek széles körére nézve illetékmentes lesz.

Szigorítanák a haszonbérlet szabályait is, amennyiben egy társaság a munkavállalója földjét bérli. A tervezet a földhasználati nyilvántartásról is rendelkezik, illetve meghatározza a szívességi földhasználat és az osztatlan közös földek használatának megosztására vonatkozó eljárási szabályokat is — sarkalatos törvényben.

A jogszabály más törvényeket is módosítana, például a hitelintézetekre és a Nemzeti Földalapkezelőre vonatkozó szabályokat — olvasható az Indexen.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!