Összegyűjtötte a tízezer aláírást Iványi Gábor felekezete

2013. október 01. 09:16

Több mint tízezren ismerték el aláírásukkal, hogy tagjai Iványi Gábor metodista lelkész szervezetének, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek – írja a NOL. Iványiéknak az egyházi státusz megszerzése a céljuk.

2013. október 01. 09:16

Az egyházi törvény értelmében tízezer tagot igazolniuk kell azoknak, akik az egyházi státuszt meg kívánják szerezni. Iványi Gábor szervezete, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség összegyűjtötte az előírt tízezer aláírást – derül ki a NOL cikkéből.

Korábban nem rendelkezett hitelesített névjegyzékkel a felekezet, ezért Iványi arra kérte a híveket, hogy egy nyomtatvány segítségével igazolják tagságukat. Az aláírásgyűjtésre egy hónap állt rendelkezésre, ez szeptember 30-án, hétfőn járt le. A tízezer aláírást bizonyító közjegyzői nyilatkozatot az Emberi Erőforrások Minisztériumának fogja átadni Iványi Gábor.

Korábban a Népszava egyik blogjában kérték az olvasókat arra, hogy aláírásukkal álljanak ki a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség mellett. Mint Facebook-bejegyzéséből kiderül, az MSZP-s Szanyi Tibor is jelentkezett pártoló tagnak. 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2013. december 27. 20:01
Amilyen a mosdó (illetve az egyházügyi törvény), olyan a törölköző. Ezzel a pofátlan rezsimmel szemben így kell eljárni. Gratulálok.
Ëmëhntëhtt-Ré
2013. november 03. 01:24
Ne szektázd le azt a vallási csoportot, amelyiknek a vezetője keresztelte meg Ráhelt!
kgyula
2013. október 10. 16:01
"Minden keresztény felekezet- saját értékelése szerint- a Szentírás alapján működik." Na, ez a tipikus "minden álláspont helyes a maga logikája szerint" korrektkedés. Nem hinném, hogy nem érted: a "sola scriptura" alapján álló keresztyén felekezetekről beszéltem. Ami a szektákat illeti, valóban vannak a magukat "történelmi" egyházaknak nevező felekezetek fogalomrendszerében. Rendkívül keresztyéni, ahogy ezek leszólnak vele más felekezeteket, megfeledkezvén arról, hogy amit itt néhány évtizede még szektának neveztek (pl. baptisták), az más országban (pl. USA)legalább annyira "történelmi", vagy inkább - mondjuk - meghatározó.
Öreg
2013. október 05. 21:18
Minden keresztény felekezet- saját értékelése szerint- a Szentírás alapján működik. És senki nem vallja magát szektának, szekták mégis léteznek. De olyat, hogy ateisták-lásd Szanyi támogató aláírását- egyházat támogatnak- még nem láttam. A népszámlálásnál- a vallásokkal szemben kritikát gyakorlók- azt állították, hogy csak az tartozik egy felekezethez, aki a felekezet rendezvényein /mise, Istentisztelet, imaóra, stb./ részt vesz. Gondolom, az Iványit támogató aláírók igen jelentős semmilyen evangéliumi gyülekezeti rendezvényen /Istentiszteleten/ nem vett részt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!