Lejárt a türelmi idő a pénztárgépcserékre

2013. október 15. 12:26

Hiába kért méltányos elbánást a múlt héten az Országos Kereskedelmi Szövetség az online pénztárgépekkel kapcsolatos bírságolás ügyében. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint elég idő állt rendelkezésre, hiszen augusztusban már adtak harminc nap türelmi időt, de már ez is lejárt.

2013. október 15. 12:26

Az Országos Kereskedelmi Szövetség méltánytalannak tartotta, hogy a NAV többmilliós bírságokat szabott ki azokra a kiskereskedőkre, akik semmit sem tehetnek arról, hogy az online pénztárgépek gyártása és üzembe helyezése még nem indult meg.

Az NGM hétfői közleménye szerint viszont az augusztusi elégedetlenségekre tekintettel adott 30 napos türelmi időnek elégnek kellett lennie. Az elmúlt időszakban a tárca számos alkalommal hívta fel az érintettek figyelmét arra, hogy augusztus 31-ig minden kiskassza-cserére kötelezett vállalkozásnak rendelkeznie kell üzembehelyezési kóddal, szeptember 30-ig pedig a pénztárgép beszerzésére vonatkozó szerződéssel, illetőleg a pénztárgép forgalmazója által visszaigazolt megrendeléssel.

Kiemelték: a pénztárgépcsere-ellenőrzéseknél továbbra sem cél a bírságolás, azonban az adóhatóság kötelessége a jogszabályi előírások betartatása. A gépek sorozatgyártásának pedig elengedhetetlen feltétele a megrendelések leadása, így az ellenőrzések elkezdését nem lehetett tovább halogatni.Október elseje óta az ellenőrök már nem csupán figyelemfelhívó jelleggel léptek fel, hanem tételesen vizsgálták az üzembe helyezési kód, valamint a pénztárgép beszerzésére vonatkozó szerződés, visszaigazolt megrendelés meglétét.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!