Lehet ügyvédje Tőkésnek az érdemrendje elvételét célzó ejárásban

2013. október 31. 12:37

Novemberben döntenek Tőkés Románia Csillaga érdemrendjének visszavonásáról, amit Victor Ponta kezdeményezett, mert Tőkés azt kérte, hogy Magyarország vállaljon védhatalmi szerepet Erdély érdekében. A becsületbíróságnak hosszas huzavona után lehetővé kell tennie, hogy a politikus ne személyesen jelenjen meg, hanem ügyvédje képviselje.

2013. október 31. 12:37

Kincses Előd, a politikus ügyvédje azután fordult a román ügyvédi kamarához, hogy a becsületbíróság ragaszkodott hozzá: a bepanaszolt Tőkés személyesen jelenjen meg a meghallgatáson. A becsületbíróság arra hivatkozva tagadta meg az ügyvédi képviselet lehetőségét, hogy nem bírósági tárgyalásról van szó, Kincses Előd viszont azt mondta: az ügyvédi képviselet nem szorítkozik peres eljárásra. A kamara határozatában végül kimondta, hogy a politikusnak joga van az ügyvédi képviselethez.

Tőkés a rendszerváltás elindításában játszott történelmi szerepéért kapta meg 2009-ben a Románia Csillaga érdemrend lovagi fokozatát, amelynek visszavonását Victor Ponta kormányfő kezdeményezte, miután az erdélyi politikus azt kérte: Magyarország vállaljon védhatalmi szerepet Erdély érdekében.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarok Pásztora
2013. november 01. 20:20
Küldje vissza postán az oláhoknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!