Elutasította a bíróság Kaiser Ede kártérítési igényét

2013. október 22. 13:15

A móri bankrablással tévesen megvádolt Kaiser Ede huszonötmilliós kártérítést követelt különböző állami szervektől, azonban a Szegedi Törvényszék nem jogerősen elutasította a keresetét, mivel a büntetőeljárás során senki nem követett el kirívóan súlyos jogszabály-értelmezési vagy -alkalmazási hibát.

2013. október 22. 13:15

Kaiser Ede négy évet ült börtönben a nyolc halálos áldozattal járó móri bankrablás miatt, míg egy perújítás folytán 2009-ben a bíróság jogerősen megállapította, hogy a bűncselekményt mások követték el. Kaiser ezért keresetet nyújtott be huszonötmillió forint kártérítés megfizetése iránt, és részletesen felsorolta, hogy az ellene folyt büntetőeljárásban szerinte milyen eljárási hibákat követtek el a bűnüldöző szervek és a bíróság.

Kártérítési igényét egyszer már elutasították, és a most megismételt eljárásban hozott elsőfokú ítélet ugyanerre az eredményre jutott, azonban ezzel szemben még helye van fellebbezésnek. A bíró hangsúlyozta: visszamenőleg nem lehet következtetéseket levonni azokból az adatokból, amelyek a móri ügy perújítási eljárásában, illetve a Kaiser Edének alibit igazoló tanúk ellen hamis tanúzás miatt indult és végül felmentéssel zárult perben kiderültek. A rendőrségnek, az ügyészségnek, illetve a bíróságoknak azon információk alapján kellett dönteniük, amelyek akkor és ott rendelkezésre álltak.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!