MKPK-MEÖT: Krisztus feltámadása húsvéti örömet és reménységet ajándékoz

2013. március 29. 08:43

Krisztus feltámadása húsvéti örömet és reménységet ajándékoz a híveknek - olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) közös közleményében.

2013. március 29. 08:43

Mint írták, „nem szükségszerű, hogy az emberiség élete a pénz hatalma alatt roskadozzon”, mert „a világ meghatározója minden ellenkező látszat ellenére nem a () gazdaság vagy az emberi önzés, nem is a nyers erőszak, hanem a mindenható Isten szeretete. Az ő akaratának keresése és követése a legnemesebb erkölcsi mérce”. Hozzátették: húsvétkor „az embervilágra új reménység virrad”, és „ez a világosság a sötétségben ragyog, az Egyház szolgálatán keresztül pedig szerteszét árad”. Jézus feltámadásának örömhíre ajándékozza meg az embert, a családot, a közösséget, az egyházat és a világot azzal az igazi erővel, amely alkalmas az élet értékesebbé tételére – fogalmaztak. Annak a meggyőződésüknek is hangot adtak, hogy „a halált legyőző élet reménységében lesz a fiatal másokat elfogadó ifjúvá, a szülő értékhordozó édesapává és édesanyává, majd megbecsült nagyszülővé; a haza így válik szeretett Szülőfölddé és benne minden ember útitárssá”.

A dokumentumot aláírta Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Steinbach József, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) elnöke, Fischl Vilmos, a MEÖT főtitkára, valamint a MEÖT tagegyházainak képviseletében Bölcskei Gusztáv református püspök, a zsinat lelkészi elnöke, Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök, Papp János baptista egyházelnök, Pataky Albert pünkösdi egyházelnök, Csernák István metodista szuperintendens, Frank Hegedűs anglikán káplán, Arszeniosz Kardamákisz, a Magyarországi Orthodox Exharchátus metropolitája, Mark Golovkov, az Orosz Ortodox Egyház Magyar Egyházmegyéjének érseke, Siluan Manuila, a Magyarországi Román Ortodox Egyház püspöke, Pantelic Lukijan, a Budai Szerb Ortodox Egyházmegye püspöke és Kirkov Vladimir, a Magyarországi Bolgár Ortodox Egyház elnöke.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!