Ellenzékiek: Új alkotmányra van szükség

2013. január 02. 18:06

Ellenzéki szervezetek szerint új alkotmányra van szükség, mert a jelenlegi alaptörvénynek se társadalmi, se tartalmi legitimációja nincs – jelentette be az MSZP, a DK és az Együtt 2014 első egyeztetései után szerdán a szocialista Bárándy Gergely.

2013. január 02. 18:06

A politikus sikeresnek ítélte az első, a közjogi kérdésekről zajló egyeztetést, amelyen a Magyar Szocialista Párt kezdeményezésére a Demokratikus Koalíció, az Együtt 2014 választói mozgalom, a Magyar Szociáldemokrata Párt és a Szövetségben, Együtt Magyarországért képviselői vettek részt. Meg tudtak állapodni a célokban, az alapelvekben és a tárgyalás folytatásában is – mondta.

A következő választások után még kétharmados többség birtokában sem akarnának egyedül alkotmányozni – ismertette a résztvevők álláspontját. Elképzeléseik szerint az új alkotmány két lépcsőben, a részvételi demokrácia minden elemét kihasználva születhet meg – közölte.

Összesen 329 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tunde04
2013. január 03. 12:46
szerintetek amikor az ellenzékiek azt mondják, h új kormányra van szükség, akkor kikre gondolhatnak? csak nem magukra? mert ha igen, akkor komolytalanok. és ha valakik komolytalanok, akkor nem beszélhetnek komolyan. :D
Felebarát
2013. január 03. 12:38
2. Ezt az Alaptörvényt az Országgyűlés az 1949. évi XX. törvény 19. § (3) bekezdés a) pontja és 24. § (3) bekezdése alapján fogadja el. még mindig ez van benne, mely alapján, még a régi alkotmány is él...mert az eltörlés nem került bele... Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmányt, mert egy zsarnoki uralom alapja volt, ezért kinyilvánítjuk érvénytelenségét.
Selamat
2013. január 03. 08:33
Na ja, majd éppen azok, akik kirabolták az országot, azok fogják fényre deriteni. Aki ezt beveszi, megérdemli a saját, meg családja következményeit.
bagira
2013. január 03. 03:03
Isten ments meg hogy ismét hatalomba kerüljenek ,,nagy káoszt okoznának ,ismét a közkasszát kifosztanák ,ismét az adósságot halmoznák az euval összejátszva ,ismét elkezdenék az energia árak emelését, nyugdijak bérek 20% csökkentenék ,erről már bajnai beszélt,elég volt a nyomorukból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!