Az MSZDP és a SZEM is csatlakozik az MSZP kezdeményezéséhez

2012. december 05. 13:37

A Magyar Szociáldemokrata Párt és a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt is jelezte részvételét azokon a tárgyalásokon, amelyeket az MSZP kezdeményezett az ellenzéki együttműködés érdekében.

2012. december 05. 13:37

Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke múlt szerdán jelentette be, hogy szakpolitikai egyeztetésekkel kezdődő, a jövő év végére a közös jelölt- és listaállításig, azaz egy választási szövetség létrehozásáig vezető tárgyalásokat kezdeményez az MSZP a demokratikus ellenzéki pártokkal és szervezetekkel.

Az MSZP szerdán közleményben tudatta, hogy „természetes szövetségese”, a Schmuck Andor vezette MSZDP és az Árok Kornél elnökölte SZEM is jelezte részvételét a tárgyalássorozaton. A szocialista párt fontosnak tartja, hogy egyre több demokratikus szervezet csatlakozzon ahhoz a programalapú együttműködéshez, amelynek célja a közös jelöltek és egy közös lista állítása, majd az országgyűlési választáson a Fidesz-kormány leváltása – közölték.

Az Együtt 2014 kedden a tárgyalási menetrend módosítását javasolta. Véleményük szerint a résztvevőknek először az együttműködés és a korszakváltás elvi, erkölcsi alapelveiről kellene közös nevezőre jutniuk, majd a jogállam újjáépítésének programját kell kidolgozniuk. Ugyanakkor közölték, hogy „a módosított tárgyalási menetrend egyeztetése után” részt vesznek a konzultáción.

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2012. december 05. 21:00
Minek ennyi balos párt eeeetársak? Minek ez a csatlakozósdi? Kinek-minek ez a rossz bohózat? Lépjetek be az mszp-be, oszt' annyi. (Néha eltűnődöm: kik azok a gagyi nézők, akiket ezek az amatőr színjátszók képesek megtéveszteni?)
cutcopy
2012. december 05. 20:52
Mi kommunista ifjak indulunk..
sersem
2012. december 05. 19:15
Ezek az emberek igazi elveket képviselnek. A kapzsiságét és hatalomvágyét. Két forintért megbasznák az édesanyjukat a ravatalon.
Akitlosz
2012. december 05. 16:58
Ilyen párt is van, hogy SZEM? Róluk sem hallottam soha. Ha annyi az összes, amit tudnak, hogy csatlakoznak az MSZP-hez, akkor létük felesleges.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!