Zarándoklat indul Balatonalmádiból Sümegre pénteken

2012. szeptember 13. 09:00

Pénteken indul a Balatonalmádiból Sümegre tartó zarándoklat, amelyet kilencedik alkalommal rendeznek meg; a sümegi főbúcsúra vasárnap érkeznek meg a résztvevők – közölte Szabó Tamás, a zarándoklatot szervező Mária Út Közhasznú Egyesület elnöke az MTI-vel.

2012. szeptember 13. 09:00

Az egyesület elnöke beszámolt arról, hogy a Sümegre tartó zarándoklat „lelki mozgalommá” bővült, ugyanis mára már nemcsak Balatonalmádiból, hanem húsz településről érkeznek a hívek a főbúcsúra, amelyen általában mintegy ötezren vesznek részt, közülük hét-nyolcszáz zarándok.

A zarándokok a balatonalmádi Szent Imre-templomtól indulnak gyalogosan a mintegy 80 kilométeres útra. Az útvonal általában földúton vagy gyenge forgalmú közúton át vezet. A szállás pénteken Vászolyon, szombaton Tapolcán lesz – jegyezte meg.

Emlékeztetett arra: a kezdeményezés a sümegi zarándoklatok hagyományának felélesztésére született 2003-ban, hogy minél többen jussanak el a ferences rend gondozásban lévő sümegi kegyhelyre.

A zarándoklat részletei megtekinthetők a www.mariaut.hu honlapon.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!