Tucatnyi szervezet tiltakozik Veszprémben a Magyar Élet Menete ellen

2012. szeptember 08. 10:28

Tizenkét szervezet, közöttük pártok félpályás útlezárással tiltakoztak a Veszprémbe vezető utak mentén szombat délelőtt a Jobbik által a megyeszékhelyre aznapra meghirdetett Magyar Élet Menete című rendezvény ellen.

2012. szeptember 08. 10:28

A megmozdulást a Világos Veszprémért Mozgalom hirdette meg. A szervezet – saját meghatározása szerint – „egy civil összefogás, mely városukat szerető, annak nyugalmát és békéjét féltő, demokratikus gondolkodású magyar emberek mozgalma”. A forgalomlassító demonstráció kezdetén a szervezet szóvivője, Nagy Imre elmondta: az útlezárással arra akarják felhívni a figyelmet, hogy „Veszprém nem kér a Jobbik meneteléséből, nem kér a megfélemlítésből, a betiltott egyenruhásokból, a paramilitáris szervezetekből, a békétlenkedésből”. Szerintük a Magyar Élet Menete elnevezés „burkolt zsidózás”. Megjegyezte: Veszprém békés város, ahol a véleménykülönbségeket párbeszéd útján mindig el tudták rendezni, nem kellett máshonnan embereket idevezényelni, hogy nyomatékot adjanak a véleményüknek.

A Veszprémbe vezető hét út mentén 200 gépjárművel mintegy 400 demonstráló lassította a forgalmat; a Budapest felől érkezők jelentős torlódásokkal szembesültek. A tiltakozók fél tizenegykor fehér felsőruházatban a színházkertbe vonulnak, ahol az uniós köztársasági elnökök által ültetett fáknál és emléktáblánál egy-egy szál fehér szegfűvel és néma főhajtással „emlékeznek meg a köztársaságról”.

A Világos Veszprémért Mozgalomhoz csatlakozott a Buhim-Völgyi Baráti Kör, a Buhim-völgyi Szalon Kulturális Egyesület, a Demokratikus Koalíció Veszprém városi és Veszprém megyei szervezetei, a HIT Gyülekezete, a Józan Ész Társaság, a Kádártai Lakosok Egyesülete, a Lokálpatrióták a Városért Közhasznú Egyesület, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége Veszprém megyei szervezete, az MSZP Veszprém, a Szövetségben Együtt Magyarországért Veszprém városi és Veszprém megyei szervezetei, a Magyar Szolidaritás Mozgalom Veszprém városi és Veszprém megyei szervezetei és a Veszprémi Polgári Társaskör.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
én vagyok a.
2012. szeptember 08. 21:09
Ott milyen baj volt a nácik szemében? Miért masíroztak? Rohadjanak már meg! Kell a roma gárda! Hm!
Axxtro
2012. szeptember 08. 20:54
Sajátos karikatúrája a magyar helyzetnek, hogy a magyar posztkommunista ellenzék – aki egyébként állandóan a demokrácia lebontása miatt siránkozik – a legnagyobb ellensége a magyar demokráciának.
Axxtro
2012. szeptember 08. 20:46
A rendszerváltás után huszonkét évvel, sutba kellene már vágni, ezt a szétmagyarázott posztkommunista katyvaszt, és át kéne térni, az Egyesült Államok gyakorlata szerinti demokrácia értelmezésre.
Axxtro
2012. szeptember 08. 20:35
Hadd vonuljon csak mindenki aki akar, és akinek ahhoz van kedve. Miféle demokrácia ellenes gyakorlat az, hogy egyesek megpróbálják korlátozni mások vélemény nyilvánításhoz, és a gyülekezéshez való jogát? Ha a homokosok vonulhatnak, vonulhassanak a heterók is, a zsidók is ha akarnak, a bélyeggyűjtők, a medicinlabda varrók, és a Jobbik is ha ahhoz van éppen kedve. Azokat kell betiltani akik mások betiltásával próbálnak foglalatoskodni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!