Átadták a győri Szeretet Napok adományait

2012. szeptember 20. 16:54

A szegény sorsú erdélyi gyermekek megsegítésére rendezett győri Szeretet Napok adományait Böjte Csaba ferences rendi szerzetes vette át jelképesen Pápai Lajos győri megyés püspöktől csütörtökön Győrött.

2012. szeptember 20. 16:54

Az Adj örömmel mottóval megrendezett áprilisi eseményen az adakozóknak köszönhetően 2 millió 180 ezer forint gyűlt össze – mondta el a megyés püspök az adományátadás alkalmából rendezett sajtótájékoztatón. Böjte Csaba, a gyermekmentő misszió főszervezője köszönetet mondott az adományért, amelyet – mint rámutatott – a Nagyváradon a közelmúltban megnyílt Szent Angéla gyermekvédelmi központ épületének átalakítására fordítanak.

Felidézte, hogy az orsolyita nővérek adták át a Szent Ferenc Alapítványnak a megüresedett épületet, amely máris hat gyermek otthona, de létszámuk tovább bővül majd. A Győri Egyházmegye ez év áprilisában tizedik alkalommal rendezte meg a Szeretet Napokat. A jótékonysági akciósorozattal az erdélyi gyermekmentő ferences missziót támogatják a győriek. Az elmúlt kilenc évben összesen mintegy 39 millió forinttal segítették az ügyet a Szeretet Napok résztvevői.

A missziót Böjte Csaba indította el Erdélyben. A Szent Ferenc Alapítvány gyermekvédelmi tevékenysége nyomán ma már 66 helyszínen, köztük Gyulafehérváron, Torockón, Szovátán, Kolozsváron, Tusnádfürdőn és Déván több mint 2300 nehéz sorsú gyermeket nevelnek. Ehhez a tevékenységhez járulnak hozzá szponzorálással, adakozással és a Szeretet Napok programjain való részvétellel a győriek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!