Április 30-ig regisztrálhatnak az egyházak

2012. április 14. 10:18

Az egyházak és vallási egyesületek április 30-ig jelenthetik be nyilvántartásba vételhez szükséges adataikat a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felé.

2012. április 14. 10:18

Április 30-ig jelenthetik be a vallási egyesületek az illetékes törvényszéknek a nyilvántartásba vételhez szükséges adataikat, változásbejegyzési eljárás keretében - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium az MTI-vel. Mint írták, azok a szervezetek, egyesületek, amelyek március 1-jétől a lelkiismereti és vallásszabadságról, valamint az egyházakról szóló törvény alapján alapcélként vallási tevékenységet végző egyesületként működnek tovább, részletes tájékoztatást olvashatnak a KIM honlapján.

Az internetes oldalon található tájékoztató többek között azt tartalmazza, hogy a kérelemhez milyen dokumentumok csatolása szükséges, az egyesületek milyen változásokra számíthatnak, valamint a Nemzeti Együttműködési Alap pályázataira hogyan pályázhatnak. A részletes tájékoztató a kormany.hu-n olvasható. A változásbejegyzési eljáráshoz szükséges űrlapok és az ahhoz tartozó kitöltési útmutató a linkre kattintva érhető el.

Az elismert egyházak körét a parlament február 27-én bővítette: a decemberi 14 után újabb 18 vallási közösségnek szavaztak meg egyházi jogállást a képviselők. Akkor a Ház döntött 66 vallási közösség kérelmének elutasításáról is, így azok március 1-jével elveszítették egyházi státusukat, és egyesületként működhetnek a továbbiakban, ha ezt kérelmezik.
 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. április 15. 12:30
Hiányzik a Mandiner kömmentelők egyháza.
tóth mária
2012. április 15. 11:47
Remélem a felsoroltak között van azért olyan is aki dolgozik,ha nem, törölni őket, mert ugyebár, csak a pénz...
tóth mária
2012. április 15. 09:54
ennyi bőven elég lenne! csak a pénz-csapolás miatt szeretnének "történelmi egyházzá" válni. Milyen szociális munkát vállalnak az új jelentkezők??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!