Szobrot kap Knut, a jegesmedve

2011. november 09. 09:06

Emlékművet kap a világ leghíresebb jegesmedvéje a berlini állatkertben. Knut idén márciusban pusztult el a látogatók szeme láttára agyvelőgyulladásban.

2011. november 09. 09:06

Szobrot kap Knut, a fiatalon elpusztult jegesmedve: a kezdeményezést a Freunde des Hauptstadtzoos (A fővárosi állatkert barátai) elnevezésű civil szerveződés kedden jelentette be. A teljes életnagyságú bronzszobor megtervezésének határideje december 20.

Knut fogságban született, anyja magára hagyta, így ápolói nevelték fel. Életének négy éve alatt a berlini állatkert jelképe és médiasztár lett: születése évében 30 százalékkal nőtt az intézmény forgalma, lett belőle plüssfigura, könyv és még film is.

Az állat március 19-én pusztult el agyvelőgyulladásban, mintegy 600 látogató előtt. A tervezett emlékművet 2012 tavaszán állítják fel az állatkertben. A szobor terve mellett arról is szó esett, hogy Knut tetemét kitömik, de ezt sokan ellenzik.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kardosdoktor
2011. november 09. 20:29
Legszebb jószág a világon. :) Én jégszobrot csináltatnék neki egy szigetelt üvegburába, amely elolvad, s mindig újra kell faragni, felhívandó a fogyasztói társadalom figyelmét, hogy az ember önzősége elpusztítja ennek a gyönyörű állatnak az életterét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!