Nem csaltak a valóságshow-k közönségszavazásai

2011. november 21. 15:24

Nem manipulálta a szavazatokat a TV2 és az RTL Klub a nézők panaszaival ellentétben - közölte egy, a reklamációk miatt vizsgálatot végző médiabiztos.

2011. november 21. 15:24

Nem állapított meg beavatkozást az országos kereskedelmi televíziók telefonos szavazásaival összefüggésben a média– és hírközlési biztos hivatala – közölte hétfőn az InfoRádió. Bodonovich Jenő médiabiztos kijelentette: a szavazások lebonyolítását közjegyző ellenőrzi, aki arról is dönt, hogy a szavazás lezárása után meddig fogadják be a még időben elküldött szavazatokat.

Bodonovich Jenő a vizsgálatok után ajánlásokat fogalmazott meg a televíziók számára, így kezdeményezte többek között, hogy a csatornák közérthetően és egyértelműen fogalmazzák meg, mi számít érvényes szavazatnak. A biztos szerint szükség van egy folyamatosan elérhető telefonos ügyfélszolgálatra is, valamint hogy a telefonos szolgáltatók blokkolják az időn túl érkező, így érvénytelen emelt díjas SMS-eket.

A hivatal áprilisban, bejelentések nyomán indított vizsgálatot a Tv2 Megasztár, valamint az RTL Klub X-Faktor és Való Világ című műsorainak emelt díjas, telefonos szavazásai kapcsán. A nézők a szavazások rendjére, irányítottságára, ellenőrizhetetlenségére panaszkodtak, és megkérdőjelezték az eredmények valóságtartalmát. Szankcionálási engedéllyel rendelkező hivatal nem vizsgálta az ügyet.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!