A gazdaságpolitika

2011. november 01. 12:14

Szorul a hurok az unortodox gazdaságpolitika körül: az elszánt kritikusok után Valóság nagybátyánk sem bánik kesztyűs kézzel a forradalmi megoldásokkal.

2011. november 01. 12:14

Néhány nap alatt még a jövő évi szerény növekedésről szóló becsléseket is visszaszívták kormányzati és kormányközeli potentátok, Járai Zsigmondtól magáig Matolcsy Györgyig. A kedvezőtlen nemzetközi helyzet mellé borúlátó hazai piaci megszólalók, a befektetőket elriasztó bizonytalan törvényhozási agenda és folyamatosan újraszabott adójogszabályok párosulnak, az IMF pedig egyre agresszívabban dörömböl az ajtón. És eközben a hazai iparnak kedvező gyenge forint kívánalma és a devizahiteleseknek segítő erős forint szükségessége, mint róka fogta csuka, csuka fogta róka teszi tehetetlenné a kormányzatot, amely huszáros lépésekkel próbál kitörni a szorult helyzetéből. A huszáros lépések pedig tovább fokozzák a bizonytalanságot. Az unortodox gazdaságpolitika vesztésre áll, és továbbra sem látszanak a kibontakozás jelei.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GY. F.űegér
2011. november 06. 12:03
http://m.blog.hu/bi/bicske/image/sebkit%20nem.jpg
lincoln ábrahám
2011. november 05. 19:22
Attól unortodox a gazdaságpolitika, hogy már nincs az az undorító szoclib megszorítás, ugye?
TuskóHopkins
2011. november 05. 15:07
"Milyen csöndes ez a topic! Pedig, "mindössze" arról van szó, hogy vissza sírjuk-e a magyar rendszerváltást alapjaiban megbuktató, az országot mély adósságcsapdába taszító gazdaságpolitikát!? Vagy új utakat keresünk? És megpróbálunk az uzsorások szorításából menekülni!" 1.Én visszasírom...még az is sokkal jobb volt a mostaninál. 2. A szerző téved. Az IMF nem dorombol az ajtónkon. Nem szokása. Mi fogunk majd nemsokára (6-9 hónap) az ő ajtójukon dorombolni és pénzt kunyerálni.
cselcsabi
2011. november 04. 04:48
Mit ért a szerző unortodox gazdaságpolitika alatt? Mert eddig, az új kormány fellépése óta, másról sem volt szó, mint a maastrichti kritériumoknak való megfelelés elsőbbségéről. Ha az új adófajtákra utal, akkor megkérdem: hol lenne most az ÁHT-hiány és az államadósság ezek nélkül az adók nélkül? Bajnaiék egy beszakadó mennyezet alól húzták ki az irhájukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!