Tiszavasvári csendőrség

2011. október 06. 16:16

A város önkormányzata rendeletmódosításával letolatott a közbiztonság fenntartását kakastollas hagyományőrzéssel ötvöző szervezet megnevezéséről.

2011. október 06. 16:16

Beakasztott a megyei kormányhivatal a jobbikos Fülöp Erik polgármesternek. A Pintér Sándor arcával népszerűsített áprilisi kormányrendelet értelmében bűntették volna a rend ottani őreinek szervezetét, jogszabályi felhatalmazás nélkül, közterületen rendfenntartói tevékenység látszatát keltő kollégáik miatt.

A csendes meghátrálás városőrség elnevezést eredményezett, változik az egyenruha és a rajta elhelyezett jelzés is. A városi közmunkaprogramban résztvevő alkalmazottak azonban továbbra is az eddig elvárt szakértelemmel őrzik majd a rendet, előzik meg a bűnt. Ennek mindenképpen örülünk, bár a golyóállónak látszó mellényben és a kakastollnak látszó madár kültakaróban rejlő elrettentő potenciál - úgy néz ki - mindörökre elveszik.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biomechanoid
2011. október 27. 07:55
Megfigyeltem magamon, hogy tartós közérzetromláskor, ha valamit megváltoztatok az életemben, az egy időre feltölt, és új erőre kapok. Jó régóta élek már így, és bevált. A csendőrség is valami hasonló reakció a jobbiktól, azzal a pici különbséggel, hogy az nem válna be. Jó ötlet a korrupt és puhány rendőrség helyett/mellett valami más testületet létrehozni, de az semmiképpen ne legyen a lejáratott csendőrség. Miért kéne őrizni a csendet? Ne pofázhasson senki? És miért ne? A kimondott szó felszabadít. A kakastollak maradjanak a szemétdombon, ahová valók.
nyugalmazott tanár
2011. október 27. 07:07
Azt hiszem Budapestre ráférne egy "kakastollas hagyományőrzéssel ötvöző szervezet " Annyit emlegetik, - sóvárognak - hát oda kell nekik adni.
MakkA
2011. október 10. 14:40
Első látásra a vesztes a tiszavasvári csendőrség. Aztán jobban megnézzük, a vesztes a tiszavasvári lakosság, a közbiztonság. Aztán ha jobban megnézzük, a vesztes Pitiáner Sándor és a Párt: mert a nép csak rövid távon lehet vesztes, a hatalom az, aminek tűnnie kell, ha lejárt az ideje, a nép az marad. Ha egy város lakossága azt látja, hogy a közbiztonságot az állam nem képes fenntartani, és azt sem engedi, hogy saját maguk fenntartsák, akkor ezt pontosan meg fogja érteni. (Az IMF szerződéseket, meg a reptér eladást, visszavételt, részvénytologatásokat nem érti, de ha a járdán a 12 éves kölök leköpi, és ezért nem adhat egy sallert, azt pontosan érti.) ma
Gyurcsány Viktor
2011. október 10. 13:32
Mi olyan elrettentő a kakastollban? Ezek tényleg azt hiszik, az átlagos cigány tudja, hogy néztek ki a Horthy-korszak tahó csendőrei? Vagy hogy egyáltalán mikor volt az? Az egész csak a Horthy-buzi jobbikosok fétise, amúgy jelentősége nulla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!