NMHH: A ValóVilág túllépett minden erkölcsi határt

2011. október 12. 11:53

188 szabálysértést könyvelt el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a ValóVilág 4. szériájában 2010 decembere és 2011 februárja között. A tanács szerint a trágárság, a dohányzás, az ivás, illetve a szexualitás mértéke túllépett minden erkölcsi határt.

2011. október 12. 11:53

December és február között 188 adás negyedében sértette meg a kiskorúak védelmével kapcsolatos rendelkezéseket az RTL Klub ValóVilág című showja a Médiatanács szerint. A Tanács szerint a trágárság, a dohányzás, az ivás, illetve a szexualitás mértéke túllépett minden erkölcsi határt.

A Médiatanács megítélése szerint kezdetben a verbális szexualitás hódított, azaz a szereplők részletesen beszéltek nemi életükről, közülük két férfi a nőket lealacsonyító kontextusban. A szexualitást és meztelenséget tartalmazó jelenetek heti átlaga az NMHH adatai alapján 8,3 és 5,6 körül mozgott 15 héten keresztül. Az atv.hu szerint ez nem csoda, hiszen a Villa összesen 16 lakójából 8 korábban szexuális jellegű munkát vállalt. Trágárság tekintetében a ki nem vágott vagy el nem torzított, egy adásra jutó szavak száma februárban átlagosan 34,6 százalék volt.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a ValóVilág 4. szériájának kezdete előtt kérte fel az RTL Klubot egy etikai kódex kidolgozására. A dokumentumban a csatorna vállalta, hogy 2011 januárjáig januártól a III. korhatár kategóriába sorolja a produkciót, továbbá, hogy az elhangzó trágár kifejezéseket eltávolítja, vagy érthetetlenné teszi. Az is szerepelt az alapelvek között, hogy szexuális tartalom csak mértékadó módon, dramaturgiailag szükséges mértékben tűnik fel a képernyőn.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2011. október 13. 10:45
a vv-t nem pont ezért hozták létre? mi más volna a célja, mint a tökéletes erkölcsrombolás? férfiak és nők érdekből, némi készpénzért nemi kapcsolatba lépnek egymással határidőn belül, s hogy ez nehogymá elmaradjon, lehetőleg úgy válogatnak, hogy a szereplők egy része már érdekelt legyen a pornóiparban, ne idegesítse őket közben a kamera... azért ehhez nem kell egyetem, amikor eleve deklarálják a műsorkészítők, hogy mit akarnak látni a képernyőn... a hivatal meg szépen megvárja, végignézi, aztán pedig meghozza a döntést nem lehetne mindjárt az elején a tökükre lépni, és a késő esti sávba tolni őket?
Akitlosz
2011. október 13. 00:18
"túllépett minden erkölcsi határt" De szegényes a fantáziájuk!
HSL
2011. október 12. 18:27
betiltani, törölni
Samsa
2011. október 12. 15:30
Komolyan nem tudom, mi van velem. Azt vettem észre, hogy, ahogy öregszem, egyre kevésbé bírom a zsírt. A hétvégén a haverom birka pörköltje feszített ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!