Átértelmezett népi motívumok az év házán

2011. október 04. 15:05

Szenzáció nélküli eredetiség, emberléptékű megoldások, átértelmezett népi motívumok, bontott tégla - a Népszabadság szerint ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni azt a Nagykovácsiban épült acéltornácos családi házat, ami idén elnyerte az év háza díjat.

2011. október 04. 15:05

2011-ben egy Nagykovácsiban épült acéltornyos családi ház nyerte el az év háza díjat, mely Földes László és Balogh Csaba tervei alapján készült. 

„A magas minőségben végiggondolt és megvalósított ház a szenzációkeresés kényszere nélkül, szerényen, de magabiztosan közvetíti korunk értékeit. Szép arányú terek, sok természetes fény, jó minőségű anyagok, a klasszikus átmeneti tér, a tornác újszerű alkalmazása. A józan ész építészete. Mintha ez hiányozna a legjobban a hazai palettáról” - indokolta a zsűri döntését Nagy Tamás zsűrielnök.

A díjátadóval együtt október 3-án megnyílt a Visegrádi Négyek országainak legszebb, legérdekesebb, legizgalmasabb családi házait bemutató kiállítás a Magyar Építőművészek Szövetségének székházának Kós Károly-termében - itt részletesebben szemügyre lehet venni a díjnyertes családi házat is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!