Felkelők: Körbezártuk Kadhafit

2011. szeptember 07. 15:07

A líbiai új katonai tanács szóvivője szerint a lázadók egy hatvan kilométer sugarú körben bekerítették Moammer Kadhafi rejtekhelyét.

2011. szeptember 07. 15:07

Anisz Sharif, a líbiai új katonai tanács szóvivője Tripoliban elmondta: Ismerik Moammer Kadhafi rejtekhelyét, így „immár csak idő kérdése, hogy mikor fogják el vagy ölik meg”. 

A szóvivő szerint tehát Kadhafi Líbiában tartózkodik, ám hollétéről több információt nem árult el. A bukott líbiai vezetőt egy 60 kilométer sugarú körben körbezárták, így nem juthat ki - tette hozzá Sharif. A sajtóban kedden vetődött fel, hogy esetleg Kadhafi is Nigerbe vagy Burkina Fasoba menekülne, ahogy ezt hozzá hű erők nagyobb csoportja megtette.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Himalája
2011. szeptember 07. 15:58
Csak a lázadók és a NATO által közzétett ínformációk olvashatóak a hivatalos médiákban. Konkrétan ez az információ segíthet megtörni az ellenállók elhatározottságát. Kadhafit ugyan még nem kapták el, de mát közel járnak ehhez. Ez a hír nagy törést hozhat ellenálók eltökéltségében. Kadhafinak már katonai ereje nincs. De sok ember líbiában nem adta be a derekát az új hatalomnak és továbra is Kadhafit tartja vezérének. Ezért ellenálnak, és ezt az ellenálást kell megtörni. Lehet e hír igaz, viszont ennek miharabbi közzététele gyorsíthatja a lázadók abszolutt hatalomátvételét és sok település szófogadását az új hatalomnak.
Csigorin
2011. szeptember 07. 15:40
„immár csak idő kérdése, hogy mikor fogják el vagy ölik meg” Egeszsegetekre kedves libiaiak. Aztan azt hiszitek ettol olcsobb lesz a kenyer? Jobb lesz nektek ha egy hazai rezsim helyett egy babrezsimet PLUSZ meg kulfoldi megszallokat is kell etetni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!