KDNP: Elfogadhatatlan a munka törvénykönyve

2011. augusztus 02. 10:26

Nem tartja elfogadhatónak a KDNP a munka törvénykönyve tervezetét, amely a KDNP által készített sarkalatos családvédelmi törvényjavaslattal is szembemegy.

2011. augusztus 02. 10:26

A KDNP-frakció számára elfogadhatatlan a mostani formájában a munka törvénykönyvének az a tervezete, amelyet a Matolcsy György vezette tárca készített - mondta a Népszabadságnak Harrach Péter kereszténydemokrata frakcióvezető.

Harrach Péter szerint a törvénytervezet nemcsak a miniszterelnök által is képviselt védett kor intézményével, hanem a KDNP által készített sarkalatos családvédelmitörvény-javaslattal is szembemegy.

A KDNP a családvédelmi törvényben érvényesíteni szeretné, hogy a gyerekszülés után, illetve a gyesről visszatérő anyák is védelmet élvezzenek a munka világában. És ne csak a közszférában, hanem a versenyszférában is biztosítsák számukra például a részmunkaidős vagy távfoglalkoztatást - közölte Harrach Péter, aki szerint ezzel párhuzamosan a munkaadók számára is jóval nagyobb járulékkedvezményt kellene biztosítani - olvasható a Népszabadságban.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pityesz74
2011. augusztus 02. 21:48
Jó reggelt KDNP. Családi adózás, Családbarát törvények=0. Hogy a bánatba lehet egy törvény családbarát, ha arra kényszerít hogy mint a rabszolga ugrásra készen álljon egy munkavállaló, és ráadásul úgy hogy plusz javadalmazást ne is kapjon érte? Az egyszerű kétkezi munkás hogy a picsába használja ki a családi adókedvezményt ha azt a lehetőséget is elveszik tőle, hogy legalább pótműszakkal vagy túlórával illetve ezek javadalmazásával ki tudja egészíteni az amúgy is irigylésre méltó fizetését. Ezt a munkatörvény tervezetet ha a FIDESZ keresztül veri a parlamenten, elmehet a náthás picsába, mert pont azt a társadalmi réteget sújtja, amelyik a legkevésbé tehet az ország állapotáról, és amúgy is a gengszterváltás és az Únijós csatlakozás legnagyobb vesztese volt.
korona
2011. augusztus 02. 17:04
Most olvasom itt valahol az interneten, hogy az MSZP nagykoalícióra szeretne lépni a Fidesszel a JOBBIK ellen. Összenő, ami összetartozik.
Trükkök Százai...
2011. augusztus 02. 15:34
http://surl.hu/JfEcBA
liberálzöld.
2011. augusztus 02. 14:13
"KDNP: Elfogadhatatlan a munka törvénykönyve" Bammeg. Ti (koalíció) csináltátok, nem? Unatkoztok, hogy csináltok valamit, aztán meg nem fogadjátok el? Tök jó kísérleti üzem. A fejlesztő csapat kitalál valamit, az értékelő meg teszteli, aztán véleményt mondd róla. Kedves Péter, komolyabb demokráciákban az ilyesmit először patkányokon próbálják ki!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!