Gáspár Győzőék ellen adócsalás és okirat-hamisítás a vád

2011. augusztus 29. 12:23

Salgótarjáni Városi Ügyészség vádat emelt Gáspár Győző és felesége, Bea ellen adócsalás és magánokirat-hamisítás, míg egy közeli rokonuk ellen pénzmosás miatt.

2011. augusztus 29. 12:23

Gáspár Győző és felesége 22,2 millió forintos kárt okoztak az államnak az adószabályok kijátszásával, mert adóbevallásukban nem tüntették fel a Győzike-show-ért járó bevételüket. A vádhatóság szerint színlelt szerződéssel bújtak ki a fizetés alól: a hosszú ideig futó családi reality honoráriumát nem saját nevükben, hanem rokonuk cégének közvetítésével vették fel. A házaspárt továbbá magánokirat-hamisítással is megvádolták, míg a harmadrendű vádlott, B. A. is felelős bűnsegédként, mert vállalkozása közvetítésével jutottak a tisztára mosott pénzhez Gáspárék.

Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője megerősítette: indítványozták az elcsalt összegnek megfelelő nagyságrendű vagyonelkobzást is. Papíron viszont alig van a házaspár nevén érték: hajdúszoboszlói házuk tulajdonosa például kisebbik lányuk, de korábbi villájuk is egy rokon nevén volt. A Blikk úgy tudja, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a rendőrséggel együttműködve – Pest megyében és Hajdúszoboszlón - más gazdasági ügyben is folytat eljárást Győzikéék ellen, ami újabb családtagot is érinthet.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TroppauerH
2011. augusztus 29. 19:20
Nem lesz ebből semmi sem! A vajda majd leszól. Inkább az adófizető fehéreket kell vegzálni, ugye duplaelnök és kisnyugdíjas!
luccy
2011. augusztus 29. 17:01
Győzikének volt kitől tanulnia az adócsalást.
Hőhe
2011. augusztus 29. 16:57
Mint főbenjáró - kultúrszennyezésért, mennyit kapnak, ?
Honfi-fi
2011. augusztus 29. 16:31
Coming soon!!! Showing gipsy reality programm 24 hours from jail house.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!