Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Azt állítja Selmeczi Gabriella...

2011. augusztus 28. 17:31

Azért sem lehet a pénztárak nyakába varrni a rossz gazdálkodást, mert ők alacsonyabb hozammal voltak kénytelenek megvásárolni az államkötvényeket.

2011. augusztus 28. 17:31
Bolgár György
Bolgár György

„Azt állítja Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízott, hogy ha a magán-nyugdíjpénztári tagok által megtakarított 3160 milliárd forintot 13 éven át állampapírokba fektették volna, akkor átlagos hozammal számolva ez az összeg 3860 milliárd forint lenne.(...)

Ezzel szemben a tény az, hogy 13 éven keresztül csak nagyon kevesen voltak nyugdíjpénztári tagok, ugyanis minden évben csak az újonnan munkába állóknak volt kötelező belépniük a rendszerbe. Így aztán a több mint hárommillió tag állítólagos 200 ezres többletét sem lehet lazán összeszorozni, hogy kijöjjön belőle a 700 milliárd forintnyi hiányzó eredmény. De azért sem lehet a pénztárak nyakába varrni a rossz gazdálkodást, mert ők alacsonyabb hozammal voltak kénytelenek megvásárolni az államkötvényeket, mint az egyszerű földi halandók, ezzel könnyítve a magyar államháztartás terhein. A Selmeczi Könyvelői Kft.-nél persze minderről nem kell tudni.”

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!