Amerikai toplista: Dobrev volt a legbefolyásosabb magyar nő

2011. augusztus 29. 18:05

Befolyásos magyar nőkről állított össze listát az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége 2007 januárjában. A WikiLeaks által nyilvánosságra hozott diplomáciai távirat szerint Dobrev Klára mögött Szili Katalin, Dávid Ibolya, Göncz Kinga és Krizsó Szilvia sorakoztak fel.

2011. augusztus 29. 18:05

Sajátos listát állított össze az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége 2007 januárjában: a befolyásos magyarországi hölgyeket veszi számba. A WikiLeaks által nyilvánosságra hozott diplomáciai távirat szerint a lista első helyén Dobrev Klára, az akkori miniszterelnök Gyurcsány Ferenc felesége szerepel. Az amerikai nagykövet April Foley befolyásos, a kormányfő informális tanácsadójának számító személyként írja le Dobrevet. Megjegyzi azt is: annak ellenére a legerősebb hölgy Magyarországon, hogy az ellenzék rendre családi kötődésével támadja.

A lista második helyén Szili Katalin akkori házelnök neve olvasható, akivel kapcsolatban kiemelik, hogy házelnöki pozíciójában sokat utazik és nagy figyelmet fordít a határon túliak integrációjára. A dobogó harmadik fokát Dávid Ibolya MDF-elnök szerezte meg, akit, mint az egyik legnépszerűbb magyar politikust jellemeznek az iratban. Kritikusan hozzáteszik: sokkal népszerűbb és karizmatikusabb saját pártjánál is.

A lista negyedik helyén Göncz Kinga külügyminiszter szerepel, akiről az olvasható, hogy inkább szociális területen jártas, a diplomáciai téren ismeretlenül mozog. A befolyásos nők névsorának utolsó tagja Krizsó Szilvia, az MTV Este című műsorának akkori vezetője. A róla szóló sorok meglehetősen rövidek, mindössze annyit tartalmaznak indoklásként, hogy Krizsó minden nap fél- és egymillió nézőhöz jut el a televízión keresztül.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2011. augusztus 30. 17:25
Mitől lenne a legbefolyásosabb nő DK? Ja a Férjére biztosan! ( főleg ha a mamája súgott neki közben)
red label
2011. augusztus 30. 10:10
Elöször csodálkoztam a híren, miért az első? Aztán rájöttem, hogy a titkos szolgálatok, mindenről tudnak, és tutdtak, Dobrev papa a bolgár tikosszolgálat kiemelkedő egyénisége volt, mint tudjuk a kommunista titkosszolgálatok rendkivül manipulativok, és rámenősek voltak, és valószinű, hogy érvényesül az a mondás, hogy az "alma nem esett messze a fájától." Aki mindenről tud,az mindent tud.
hátakkor
2011. augusztus 29. 19:28
Ha Klára asszony a legbefolyásosabb, akkor Piroska néni mi??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!