Pert vesztett a Centrum Parkoló

2011. július 07. 15:56

A fővárosi LMP-frakció pert nyert a Centrum Parkoló Rendszer Kft.-vel szemben, így az alperest elsőfokon közérdekű adatok közzétételére kötelezték. Az ítélet nem jogerős.

2011. július 07. 15:56

A Pesti Központi kerületi Bíróság csütörtökön elsőfokú, nem jogerős határozatban kötelezte a Centrum Parkoló Rendszer Kft.-t közérdekű adatok kiadására - adta hírül a fővárosi LMP-frakció.

Hanzély Ákos, az ökopárt képviselője elmondta: „LMP közérdekű adatigénylő irodája a 2007 és 2010 közötti évekre kérte a kft. nettó ötmillió forintot elérő, vagy azt meghaladó szerződéseit, azokat, amelyeket egyebek mellett árubeszerzésre, építési beruházásra, szolgáltatás megrendelésére, tanácsadásra, vagy vagyonértékesítésre kötöttek.”

A Centrum arra hivatkozva kérte a kereset elutasítását, hogy a kereset nem pontos, így az a cég számára aránytalan munkaterhet jelentene. Az LMP szerint a kérés nem lehetett pontatlan, hiszen az államháztartási törvény és az elektronikus információszabadságról szóló törvény alapján egyébként is közzéteendő adatokat kértek.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dávid
2011. július 07. 16:47
" a kereset nem pontos, így az a cég számára aránytalan munkaterhet jelentene" és volt olyan pillanat amikor az ügyvédjük azt gondolta, az így bejön?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!