Lady Diana 50 lenne

2011. július 01. 14:54

Pénteken lenne ötvenéves Diana hercegnő, Károly brit trónörökös volt felesége. Diana 1997. augusztus 31-én vesztette életét egy tragikus autóbalesetben Párizsban.

2011. július 01. 14:54

Ötvenéves lenne pénteken Lady Diana Spencer, vagyis Diana hercegnő, Károly brit trónörökös 1997-ben elhunyt volt felesége. A walesi herceg és választottja 1981. július 29-én házasodott össze. Ez volt a múlt század legnagyobb királyi esküvője. Diana már akkor tudhatta, hogy szerelmi vetélytársa van Károly ifjúkori kedvese, Camilla Parker Bowles személyében. Diana 1995-ben, házassága vége felé egy BBC-interjúban osztotta meg a közvéleménnyel is, hogy tudomása van Károly házasságtörő kapcsolatáról. Akkor már három éve nem élt együtt férjével, 1996-ban el is vált tőle. Házasságuk alatt két fiú gyermekük született: Vilmos és Harry.

A hercegnő 1997. augusztus 31-ének hajnalán, lesipuskás fotósok által üldöztetve halt meg Párizs egyik közúti aluljárójában, amikor a fotósokat lerázni próbáló - a rendőrségi vizsgálat által erősen ittasnak talált - sofőrje 100 kilométeres sebességgel nekivezette a Mercedest az egyik pillérnek. A szerencsétlenség körülményeit a francia rendőrség hat, a Scotland Yard pedig további három évig kutatta, és mindkét vizsgálat tragikus balesetnek minősítette a történteket, cáfolva ezáltal a különféle összeesküvés elméleteket.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!