Egy LMP-s kérdést engedélyezett az OVB

2011. június 17. 14:44

Az Országos Választási bizottság csak a munkavállalói szabadságokra vonatkozó kérdést engedélyezte a tíz, LMP-hez köthető politikusok által benyújtott népszavazási kérdésből.

2011. június 17. 14:44

Az Országos Választási Bizottság egyet engedett át a formálisan magánszemélyek által benyújtott, ám LMP-hez köthető tíz népszavazási kérdésből. Az átengedett kezdeményezés arra irányul, hogy a munkavállalók szabadságuk kétharmadát ne a munkáltató igényei, hanem saját akaratuk szerint vehessék ki.

A Schiffer András és Szél Bernadett által benyújtott kérdés a következőképp szól: Egyetért-e Ön azzal, hogy az alapszabadság kétharmadát a munkáltató a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban legyen köteles kiadni?”.  Az ügydöntő népszavazást 200 ezer aláírás összegyűjtése esetén kell kiírni. Erre négy hónapja van a kezdeményezőknek. Az OVB az LMP-s politikusok kilenc kérdésén kívül öt, magánszemélyek által benyújtott népszavazási kezdeményezést is elutasított.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bini
2011. június 17. 16:16
Na most ez nagyon ütös felvetés, mivel a kormány més a parlament most foglalkozik a munkatörvényköny modosításával, ahol épp rögzitenék, hogy minimum 14 napot köteles a munkaadó egyben kiadni a dolgozónak amikor azt kéri. Nem kéne a parlamenti vitában előadni a javaslatukat és ott megbeszélni? Akkor nem is kerülne olyan sokba a társadalomnak. Máskülönben ez a kérdésfeltevén nem gondolom, hogy népszavazást ígényelne amugy. Az LMP feltünési viszketegsége itt a fő szempont. Gondolom a többi meg olyan volt amely az alkotmányba ütközik, gondolom hogy azért meszelte el a VB.
slomovicz
2011. június 17. 15:23
És nem is kerül sokba ha összejön a kétszázezer aláirás. Csak Kb négy milliárd forintba. ( két lottó ötös) Occsó. És ha " győztünk" akkor mi van? Ócsobb lessz a huss. :-)
drieno
2011. június 17. 15:09
ütős kezdés, lehet menni az alkotmánybíróságra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!