Szőlőtermesztésbe kezd a brit királyi család

2011. május 09. 13:57

Több mint 16 ezer szőlőtőkét ültetnek el a jövő héten a Windsor Great Parkban. A királyi szőlészetben a pezsgők alapanyagául szolgáló három szőlőfajta: a chardonnay, a pinot meunier és a pinot noir tőkéi sorakoznak majd.

2011. május 09. 13:57

A tervek szerint több mint 16 ezer szőlőtőkét ültetnek el a jövő héten a délkelet-angliai Berkshire grófságban elterülő Windsor Great Parkban, amely II. Erzsébet királynő kedvenc rezidenciájának, a windsori kastélynak volt egykor a vadászparkja.

A királyi szőlőtőkék gondozásáért a királyi birtok földjeit bérlő Laithwaites Wine cég szakemberei felelnek majd, akik hatalmas megtiszteltetésnek veszik, hogy részt vehetnek a munkálatokban. A királyi szőlészetben a pezsgők alapanyagául szolgáló három szőlőfajta: a chardonnay, a pinot meunier és a pinot noir tőkéi sorakoznak majd egymás mellett, mert a koronabirtok szőlőterméséből elsősorban pezsgőt akarnak előállítani.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!