Kitiltották a krisnásokat a Blaháról

2011. május 18. 11:30

Az FKF nem engedélyezte a Krisna-tudatú hívők további ételosztását a Blaha Lujza téren. A húsz éve tartó Ételt az életért elnevezésű program a következő másfél évben a Teleki téren kap helyet.

2011. május 18. 11:30

A Krisna-tudatú Hívők hagyományos ételosztása megszűnik a Blaha Lujza téren - közölte az egyházi közösség. A krisnások húsz év alatt mintegy másfél-millió adag melegételt osztottak ki.

A Fővárosi Közterület Felügyelet nem engedélyezte a Blaha Lujza tér további használatát, ezért ezentúl az ételosztást a Teleki téren, az ÖMV kút és a Remiz közötti területen bonyolítják majd le. A krisnások szerint az új helyszín előnytelen, mégpedig elsősorban a nem hajléktalan nélkülözők számára. „Egy kevésbé jó infrastruktúrájú helyszín elérése a nyugdíjasoknak és a többgyermekes, szegény családoknak is nehezebb, továbbá a felkínált területen a közbiztonság is meglehetősen aggályos” - fejtették ki. 

A Ételt az Életért szegényélelmezési program 1989 óta működik, ám a hívők szerint már a téli hónapokra is ki kellett könyörögniük az engedélyt a Blaha Lujza Tér használatára. A Teleki téren másfél évig maradhatnak, ezért ezt a helyszínt is ideiglenesnek tekintik.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Merlin
2011. május 19. 09:47
A legnagyobb problémát kéne orvosolni, ne legyen szükség ingyenkajára (vágyálom). Ha a peremkerületekbe teszik a népkonyhákat, hogyan jutnak oda a rászorulók, gyalogolnak órákat bérlet nélkül. Talán a mellékutcákban kéne gondolkodni és nem a forgalmas tereket használni, elosztani az egész városban arányosan.
Mitya Ivanov
2011. május 19. 09:23
JAvaslom az Örs vezér teret, az Árkád és az IKEA közötti parkot
Petrov
2011. május 18. 19:10
"húsz év alatt mintegy másfél-millió adag melegételt osztottak ki." azaz napi átlag 200-at. egy kétmilliós városban. "a felkínált területen a közbiztonság is meglehetősen aggályos" majd Richard Field evakuálja őket ha szükséges
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!