25 millió a perec-kalapért

2011. május 23. 13:06

Vasárnap gazdára talált Beatrix különös kalapja, amelyet a yorki hercegnő Vilmos herceg és Catherine hercegnő áprilisi 29-i esküvőjén viselt. Egy licitáló 81 ezer fontot, azaz körülbelül 25 millió forintot fizetett az eBay-en a különös darabért.

2011. május 23. 13:06

Beatrix hercegnő kalapjáért 81 ezer fontot, azaz körülbelül 25 millió forintot fizetett egy licitáló az eBay-en. A Philip Treacy ír divattervező által kreált fejdísz eladásából befolyt összeget két alapítvány, az ENSZ gyermekalapja, a UNICEF és a brit Children in Crisis nevű jótékonysági szervezet kapja.

András herceg lányának kalapja nagy figyelmet keltett a világszerte milliók által követett hercegi esküvőn - többek között saját Facebook-oldalt is kapott, amelyhez több mint 143 ezer rajongó csatlakozott. Beatrix hercegnő ezért végül úgy döntött, eladja és a bevételt jótékonysági célra fordítja. „Saját személyisége van, és nagyon boldog vagyok, hogy ezt a hihetetlen összeget összegyűjtöttük, amivel még nagyobb változást hozhatunk a világ legsebezhetőbb gyerekeinek életében” - közölte a hercegnő az árverés után.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2011. május 23. 20:15
Sokáig, huszonéves koromig mindíg zavarba jöttem, ha el kellett döntenem vmiről, hogy mi számít giccsnek. Na ennél a kalapnál, nincsnek kétségeim. Ha egyáltalán kalapnak lehet nevezni ezt az izét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!