Kirúgták a hitlerező Gallianót a Gallianótól

2011. április 18. 12:38

Elbocsátották a róla elnevezett divatháztól John Gallianót. A Dior korábban antiszemita kijelentései miatt bocsátotta el a divattervezőt, most a Galliano is kiteszi a szűrét.

2011. április 18. 12:38

A Dior vezetése alatt álló divatház, a Galliano vezetői úgy döntöttek, megválnak John Gallianótól. A divattervező ellen március elején indult rendőrségi vizsgálat egy pár panasza nyomán, akik szerint a gibraltári születésű férfi egy bárban fajgyűlölő és antiszemita kijelentéseket tett rájuk. Egy amatőr videó is felkerült az internetre, amelyen Galliano Hitlert dícséri. A brit divatmogul később bocsánatot kért kirohanásáért, de tagadta az ellene felhozott vádakat.

Galliano 14 évig volt a Christian Dior kreatív igazgatója, a márka jövője egyelőre bizonytalan. Franciaországban szigorúan büntetik az antiszemita megjegyzéseket, és akár féléves börtönbüntetést is kiszabhatnak ilyen esetekben.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Thomas Müller
2011. április 19. 13:16
ez egy hős.. egyébként korábban is szinte minden nagy ember antiszemita volt, Cicerótól Shakespeare-en át Kennedyig, érthetetlen, hogy miért http://www.youtube.com/watch?v=vDbj25Snt9E
drieno
2011. április 18. 14:59
Húha, akár fél évet is kaphat, ha megjegyzéseket tett volna a buzikra is, lehet, kivégzik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!